Concertseries

Vanaf het najaar van 2024 presenteren Flint en September Me opnieuw concerten van wereldklasse in de prachtige Sint Aegtenkapel, Amersfoort. Geniet van acht verrassende concerten in de series Grenzeloos en Pintje, Patatje, Prokofjev. Dit seizoen met onder andere Nino Gvetadze, Quirine Viersen & Thomas Beijer, Matangi & Ruben Hein en Calefax & Roxane van Iperen. September Me artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Grenzeloos
De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) brengen storytelling en kamermuziek bij elkaar. Welk sappig verhaal gaat schuil achter Beethovens Kreutzersonate? Matangi en singer-songwriter Ruben Hein bundelen hun krachten voor een meesterlijk vervolg op The Juliet Letters van Elvis Costello en Brodsky Quartet: een eigentijdse 21e-eeuwse song-cycle geïnspireerd door de verzamelde Nederlandse brieven in het boek ‘P.S.’ van schrijfster Jet Steinz. Amber Docters van Leeuwen (cello, stem) speelt samen met Ji Yuon Kang (elektronica) Origin; een klanklandschap waarin de dualiteit van haar Koreaanse roots en het Nederlandse bewustzijn samenkomt. Roxane van Iperen en Calefax gaan op zoek naar wat mensen niet kunnen, mogen of durven uitspreken, en wat als woordeloze adem in de instrumenten alsnog zijn weg naar buiten kan vinden.

Pintje, Patatje, Prokofjev
Viermaal Sergej Prokofjev, in vier verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. In het eerste concert van de serie spelen Quirine Viersen (cello) en Thomas Beijer (piano) een programma rond Prokofjevs cellosonate. De zusjes Maria (viool) en Nathalia (piano) Milstein creëren een sprookjeswereld waar Prokofjev, Grieg en De Falla elkaar ontmoeten. Pianist Nino Gvetadze speelt naast Prokofjevs Sonata no. 2 werken van Mozart, Schubert en Debussy. Ragazze Quartet en Thomas Beijer (piano) slaan bewust De Verkeerde Weg in met een vurig, schurend en gevaarlijk programma met Prokofjev, Gubaidulina en Shostakovich.

Na afloop van de concerten kun je nagenieten aan de bar met speciaal geselecteerde bieren en een patatje.

Pintje Patatje Prokovjev

Quirine Viersen & Thomas Beijer

Prokofjev, Martin en Chopin

15 okt 2024 Sint Aegtenkapel
Grenzeloos

Shunske Sato & Shuann Chai

De Bridgetowersonate of waarom Beethovens Kreutzersonate eigenlijk niet bestaat

12 nov 2024 Sint Aegtenkapel
Grenzeloos

Matangi & Ruben Hein

P.S.

10 dec 2024 Sint Aegtenkapel
14 jan 2025 Sint Aegtenkapel
Pintje Patatje Prokovjev

Duo Milstein

Sprookjes en liederen

11 feb 2025 Sint Aegtenkapel
Pintje Patatje Prokovjev

Nino Gvetadze

Prokofjev, Mozart, Schubert en Debussy

11 mrt 2025 Sint Aegtenkapel
Grenzeloos

Calefax & Roxane van Iperen

Roxane van Iperen in Calefax-land

11 apr 2025 Sint Aegtenkapel
Pintje Patatje Prokovjev

Ragazze Quartet & Thomas Beijer

De Verkeerde Weg

13 mei 2025 Sint Aegtenkapel
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam