Concertseries

Terug naar overzicht
Pintje Patatje Prokovjev

Quirine Viersen & Thomas Beijer

Prokofjev, Martin en Chopin

di 15 okt 2024

20.15 — 21.30

Sint Aegtenkapel
Los ticket
€25 / regulier
€23 / CJP

Een intiem kamermuziekconcert van wereldklasse in de Sint Aegtenkapel.

Tijdens het eerste concert in de serie Pintje, Patatje, Prokofjev spelen cellist Quirine Viersen en pianist Thomas Beijer werken van Prokofjev, Martin en Chopin. Met haar intense en virtuoze spel overtuigt Quirine je van haar grote muzikaliteit. Thomas, meesterpianist en winnaar van de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs 2022, weet je met schitterend en verfijnd spel diep te raken.

Quirine Viersen
Cellist Quirine Viersen wordt internationaal gezien als een van de meest prominente muzikale persoonlijkheden van haar generatie. Met haar intense, expressieve en virtuoze cellospel overtuigt ze voortdurend collega’s, critici en publiek van haar grote muzikaliteit en meesterschap. In 1989 werd ze de jongste prijswinnaar ooit op het Internationaal Muziek Concours Scheveningen. Daarna volgden het Rostropovitsj Concours in Parijs (1990), het Internationale Celloconcours in Helsinki (1991) en het prestigieuze Tsjaikovski Concours in Moskou (1994). In 1994 ontving ze ook de meest prestigieuze nationale prijs voor klassieke muziek, de Nederlandse Muziek Prijs.

Credits foto: Marco Borggreve

Thomas Beijer
Pianist Thomas Beijer heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een van de meest interessante Nederlandse musici. Hij soleert in recitals en pianoconcerten en treedt daarnaast veelvuldig op als kamermusicus. In seizoen 2023 – 2024 is Beijer Artist in Residence in de PHIL in Haarlem en maakte hij zijn debuut bij de Symphoniker Hamburg. In 2022 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. De jury noemde hem een ‘uomo universale’ en roemde zijn feilloze techniek, geraffineerde klankbeheersing en unieke vertelkunst. Naast pianist is Thomas Beijer ook componist, (scenario-)schrijver, filmmaker en tekenaar.

Credits foto: Maarten Kools

credits
cello Quirine Viersen
piano Thomas Beijer

programma
Frank Martin Ballade
Sergej Prokofjev Cellosonate in C majeur Op. 119
Frédéric Chopin  Cellosonate In G Mineur Op. 65

Concertserie: Pintje, Patatje, Prokofjev

 
Viermaal Sergej Prokofjev, in vier verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. In het eerste concert van de serie spelen Quirine Viersen (cello) en Thomas Beijer (piano) een programma rond Prokofjevs cellosonate. De zusjes Maria (viool) en Nathalia (piano) Milstein creëren een sprookjeswereld waar Prokofjev, Grieg en De Falla elkaar ontmoeten. Pianist Nino Gvetadze speelt naast Prokofjevs Sonata no. 2 werken van Mozart, Schubert en Debussy. Ragazze Quartet en Thomas Beijer (piano) slaan bewust De Verkeerde Weg in met een vurig, schurend en gevaarlijk programma met Prokofjev, Gubaidulina en Shostakovich.

Na afloop van de concerten kun je nagenieten aan de bar met speciaal geselecteerde bieren en een patatje.

De serie Pintje, Patatje, Prokofjev is een samenwerking tussen Flint en September Me. September Me artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam