Over September Me

September Me -muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers- maakt Amersfoort van 26 – 29 september tot hét centrum van de (klassieke) muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelt ieder jaar met nieuwsgierige en open blik een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dat jaar. In 2024 is dat: Uit Liefde.

Locaties: Flint (festivalhart), De Lieve Vrouw, Veerensmederij, Mannenzaal en Sint Aegtenkapel 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit jaar zoomen we in op de liefde, in al haar verscheidenheid. Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt, aldus Goethe, die verwees naar wat liefde met je doet en hoe paradoxaal die kan zijn. Liefde maakt je blij om wat je hebt en bang om wat je kunt verliezen. Liefde maakt wit witter en zwart zwarter, ze laat mensen (en dieren) bizarre dingen doen, ze creëert hersenspinsels, waanideeën, angsten.

Ook is liefde de basis voor man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man en x-x verhoudingen, en daar de variaties op in ménages à trois, polyamorie, affaires..

Liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor componisten, librettisten, artiesten en kunstenaars in het algemeen.

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.


26 - 29
september
2024
Amersfoort

Locaties

1. Flint

Coninckstraat 60
3811 WK Amersfoort

Google maps

2. Sint Aegtenkapel

t Zand 37
3811 GB
Amersfoort

Google maps

3. De Lieve Vrouw

Lieve Vrouwestraat 13
3811 BP Amersfoort

Google maps

4. Veerensmederij

Soesterweg 330
3812 BH Amersfoort

Google maps

5. Mannenzaal

Westsingel 47
3811 BB Amersfoort

Google maps

Partners

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam