Concertseries

Terug naar overzicht
Pintje Patatje Prokovjev

Nino Gvetadze

Prokofjev, Mozart, Schubert en Debussy

di 11 mrt 2025

20.15 — 21.45

Sint Aegtenkapel
Los ticket
€25 / regulier
€23 / CJP

Dit is een programma met pauze.

Een intiem kamermuziekconcert van wereldklasse door pianist Nino Gvetadze in de Sint Aegtenkapel.

Tijdens dit concert in de serie Pintje, Patatje, Prokofjev speelt Gvetadze werken van Prokofjev, Mozart, Schubert en Debussy. De Georgische Gvetadze wordt geroemd om haar virtuositeit en haar inventiviteit. Haar muziek klinkt spontaan en oprecht. Voor Gvetadze is muziek een taal waarin zij de wereld schetst.

Nino Gvetadze
Nino Gvetadze wordt door het publiek en collega-musici geprezen om haar bewonderenswaardige briljante spel en haar uitstekende gevoel voor klankkleur. Ze werkte met dirigenten als Klaus Mäkelä, Yannick Nézet-Séguin, Michel Plasson, Michel Tabachnik en Jaap van Zweden en met orkesten in Rotterdam, Den Haag, Brussel, München, Warschau, Gdansk, Espoo-Helsinki, Istanbul, Seoul en Cannes. Zowel in recitals als in kamermuziekconcerten heeft Nino over de hele wereld opgetreden, zoals recent bij het Georgische Tsinandali Festival, Hvive Sande in Denemarken, Kuhmo Festival Finland en Sonoro Festival Roemenië. Zij speelde pianokwintetten met o.a. het Goldmund-Jerusalem- en het Ruysdael Kwartet. Samen met Frederieke Saeijs en Maja Bogdanovic vormt Nino al vele jaren een pianotrio.

programma
Wolfgang Amadeus Mozart Fantasy in c minor k 475
Franz Schubert Wanderer Fantasy
pauze
Claude Debussy Selection from Preludes book 1
Sergej Prokofjev Sonata no. 2

credits
piano Nino Gvetadze

 

Concertserie: Pintje, Patatje, Prokofjev

 
Viermaal Sergej Prokofjev, in vier verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. In het eerste concert van de serie spelen Quirine Viersen (cello) en Thomas Beijer (piano) een programma rond Prokofjevs cellosonate. De zusjes Maria (viool) en Nathalia (piano) Milstein creëren een sprookjeswereld waar Prokofjev, Grieg en De Falla elkaar ontmoeten. Pianist Nino Gvetadze speelt naast Prokofjevs Sonata no. 2 werken van Mozart, Schubert en Debussy. Ragazze Quartet en Thomas Beijer (piano) slaan bewust De Verkeerde Weg in met een vurig, schurend en gevaarlijk programma met Prokofjev, Gubaidulina en Shostakovich.

Na afloop van de concerten kun je nagenieten aan de bar met speciaal geselecteerde bieren en een patatje.

De serie Pintje, Patatje, Prokofjev is een samenwerking tussen Flint en September Me. September Me artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam