September Me 2022

02.09.22
Algemeen

Van 22 – 25 september 2022 vindt alweer de zesde editie van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers, plaats in Amersfoort. Ook dit jaar weer met een divers programma voor jong en oud, geïnspireerd op het thema Met Dichte Ogen; een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

 

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend (verdiepings)programma en kunt genieten van bijzondere Dinner Talks. Daarnaast vinden er concerten, voorstellingen en workshops plaats in de Veerensmederij, Sint Aegtenkapel en het Eemhuis.

Onze Artist in Focus is dit jaar Abel Selaocoe. Deze Zuid-Afrikaanse cellist combineert virtuoze uitvoering met improvisatie, zang en lichaamspercussie. In zijn programma’s benadrukt hij de links tussen westerse en niet-westerse muziektradities. Naast dat hij zelf speelt (onder andere in het openingsconcert met ons, Ragazze Quartet), heeft hij ook een aantal muzikale vrienden uitgenodigd op het festival: altviolist en boventoonzanger Gareth Lubbe en trio Tamala met Mola Sylla.

 

Onze Composer in Focus dit jaar is de Iraans/Nederlandse componist Aftab Darvishi. Haar composities en muzikale levensverhaal staan centraal tijdens het jaarlijkse dinerconcert, de podcastbeleving en in het programma They Have Waited Long Enough.

 

We zijn bijzonder blij dat Hadewych Minis haar indringende voorstelling Girls & Boys komt spelen. House of Makers speelt de interdisciplinaire voorstelling From the Sun’s Perspective, een programma dat ook toegankelijk is voor doven en slechthorenden. Het Belgische gezelschap Les Âmes Perdues speelt een programma vol met slaapliedjes in allerlei wonderlijke vormen.

 

Voor de jeugd komen het Houten Huis en de Eef van Breen Group de voorstelling Tekenfilm zonder Beeld (6+) spelen, en de Nationale Koren Hänsel und Gretel (9+). Op zondag is er een Mondriaanprogramma in de Veerensmederij. Karin Strobos zingt Brieven aan Mondriaan van Holland Opera en studenten van ArtEZ Conservatorium Zwolle reflecteren op werk en leven van deze tijdloze kunstenaar.

We hopen je (ook) dit jaar (weer) te mogen ontvangen!

Ragazze Quartet
Artistiek leider September Me

Rosa, Jeanita, Annemijn & Rebecca
www.september-me.nl

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam