Artist in Focus: Abel Selaocoe

10.05.22
Algemeen

De veelzijdige Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe is September Me 2022 Artist in Focus.

Tijdens het openingsconcert op donderdag 22 september speelt hij met Ragazze Quartet en Remco Menting het programma Duende, waar eigen composities, traditionals en klassieke werken van Vivaldi en Platti zullen klinken. Samen met altviolist en boventoonzanger Gareth Lubbe vormt hij het duo Sisonke. Spontaniteit en krachtige improvisaties zijn de drijvende kracht achter hun creatieve taal.

Naast dat Abel zelf zal spelen tijdens het festival, is hem gevraagd om als medeprogrammeur mee te denken over de invulling van September Me 2022. Hij kwam met prikkelende en frisse ideeën waardoor artistiek leider Ragazze Quartet geïnspireerd en verrijkt werd, en we hopen jij ook:

Zaterdag 24 september, Sint Aegtenkapel:
Recital Hindemith & Ligeti – Gareth Lubbe
De Zuid-Afrikaanse Gareth Lubbe combineert virtuoze boventoonzang met de wondere wereld van de altviool.

Zondag 25 september, Sint Aegtenkapel:
Tamala – Bao Sissoko, Mola Sylla & Wouter Vandenabeele
De groep Tamala (reizigers) verkent, net als haar naam, de oneindige mogelijkheden van de ontmoeting tussen de kora, de viool en de stem.Tamala – Bao Sissoko, Mola Sylla & Wouter Vandenabeele.

De Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe is een snel rijzende ster aan het klassieke muziek firmament die de parameters van de cello herdefinieerd. Hij beweegt zich naadloos tussen een overvloed aan genres en stijlen, van samenwerkingen met wereldmuzikanten en beatboxers, tot concerten en solo-optredens. Selaocoe combineert virtuoze uitvoering met improvisatie, zang en lichaamspercussie, en is gewijd aan het componeren van werken en het samenstellen van programma’s die de links benadrukken tussen westerse en niet-westerse muziektradities, verbreding van de horizon van klassieke muziek om een ​​meer divers publiek te bereiken.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam