Recital: Hindemith & Ligeti

za 24 september
16.30 — 17.30

Sint Aegtenkapel

Passe partout
Early Bird (t/m 11 juni) €150 / regulier €175
Dag ticket
€90
Los ticket
Early Bird €15 / Regulier €17,50 / CJP, student €15,50

De keuze van Artist in Focus Abel Selaocoe.

Gareth Lubbe – boventoonzang en altviool

Een verrassend, intiem en verslavend kamermuziekconcert in de Sint Aegtenkapel.

De Zuid-Afrikaanse Gareth Lubbe combineert virtuoze boventoonzang met de wondere wereld van de altviool. Naast dat hij twee van de belangrijkste werken van de 20e eeuw voor solo altviool speelt, toont hij hoe de fenomenale kunst van boventoonzang raakt aan iets dat we altijd al kennen. Gareth omarmt vocale technieken uit eeuwenoude culturen en het heden, en legt met de altviool de basis voor een reis langs verschillende muzikale sferen.
Let op: Deze gemakkelijk toegankelijke dimensie van geluid is zeer verslavend!

"Alle spraak wordt beheerst door de wet van boventonen en het harmonische spectrum verandert door de manier waarop we onze klinkers vormen. Zoals een prisma wit licht splitst in fantastische kleuren, zo splitst ons lichaam geluid in meerdere frequentielagen. Het zijn deze trillingen die de manier waarop we luisteren, voelen en met elkaar resoneren veranderen.” - Gareth Lubbe

Gareth Lubbe
Gareth Lubbe, altviolist en boventoonzanger, treed op als solist en kamermusicus in heel Europa, Amerika, Afrika en Azië. Van 2007 tot 2014 was hij eerste violist van het Gewandhaus Orkest in Leipzig onder leiding van Riccardo Chailly. Naast optredens op ‘s werelds meest vooraanstaande podia zoals de Berlin Philharmonie, het Concertgebouw van Amsterdam, Wigmore Hall in London en Carnegie Hall in New York, treedt Gareth ook op als vaste artiest en docent op toonaangevende festivals in onder meer Finland, Engeland, Zuid-Korea, Japan en Brazilië. Hij zit op de internationale faculteit van het jaarlijkse Kamermuziekfestival in Stellenbosch, dat tot 400 jonge studenten uit heel Afrika en andere delen van de wereld samenbrengt. In 2013 aanvaardde hij de functie van hoogleraar aan de Folkwang University of the Arts in Essen, waar hij nu een studio met internationale altvioolstudenten heeft.

credits
altviool, zang Gareth Lubbe

repertoire
Gareth Lubbe Spectral Travels I – Light
Paul Hindemith Altviool solo sonate Op.25 Nr. 1
Gareth Lubbe Spectral Travels II – Prism
György Ligeti Altviool solo sonate
Gareth Lubbe Spectral Travels III – Colours