Sisonke

vr 23 september
20.15 — 21.15
Flint
AFASzaal
Passe partout
Early Bird (t/m 11 juni) €150 / regulier €175
Combi ticket
Dinner Talk + Sisonke - Abel Selaocoe & Gareth Lubbe / €35
Los ticket
Early Bird (t/m 11 juni) €15 / Regulier €20 / CJP, student €18

Abel Selaocoe & Gareth Lubbe

Ervaar een spannend duo met twee internationaal erkende, veelzijdige Zuid-Afrikaanse muzikanten die je in een fenomenaal programma meenemen van Bach, Kodaly en beatboxen naar de wereld van boventoonkeelzang. Spontaniteit en krachtige improvisaties zijn de drijvende kracht achter hun creatieve taal.

Sisonke (wat ‘we zijn samen’ betekent in het Zulu) is ontstaan tijdens een eerste muzikale ontmoeting meer dan een tien jaar geleden op het Stellenbosch International Chamber Music Festival in Zuid-Afrika.

De Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe (Artist in Focus September Me 2022) is een snel rijzende ster aan het klassieke muziek firmament die de parameters van de cello herdefinieerd. Hij beweegt zich naadloos tussen een overvloed aan genres en stijlen, van samenwerkingen met wereldmuzikanten en beatboxers, tot concerten en solo-optredens. Selaocoe combineert virtuoze uitvoering met improvisatie, zang en lichaamspercussie, en is gewijd aan het componeren van werken en het samenstellen van programma’s die de links benadrukken tussen westerse en niet-westerse muziektradities, verbreding van de horizon van klassieke muziek om een ​​meer divers publiek te bereiken.

De Zuid-Afrikaanse altviolist en boventoonzanger Gareth Lubbe treedt op als solist en kamermusicus door heel Europa, Amerika, Afrika en Azië. Van 2007 tot 2014 was hij eerste altviolist van het Gewandhausorchester in Leipzig onder leiding van Ricardo Chailly. In 2013 werd hij bekroond met een altviool-hoogleraarschap aan de Folkwang University of the Arts als opvolger van Vladimir Mendelssohn. Als kamermusicus heeft hij onder meer voor Naxos en Sony opgenomen en heeft hij samengewerkt met musici als Boris Brovtsyn, Janine Jansen, Claudio Bohorquez, Paul Meyer en Yeol Eum Son. Als veelgeprezen boventoonzanger geeft Gareth optredens en lezingen over de hele wereld. Prominente componisten hebben werken voor zijn stem geschreven.

cello, zang en electronica Abel Selaocoe
altviool, viool, piano, zang Gareth Lubbe