De Keuze van Abel Selaocoe

Tamala

Bao Sissoko, Mola Sylla & Wouter Vandenabeele

zo 25 sep

14.30 — 15.30

Flint
Los ticket
Early Bird (t/m 11 juni) €15 / Regulier €20 / CJP, student €18

De keuze van Artist in Focus Abel Selaocoe.

De groep Tamala (reizigers) verkent, net als haar naam, de oneindige mogelijkheden van de ontmoeting tussen de kora, de viool en de stem.

Na talloze concerten, op vele podia en in vele landen, is Tamala terug om haar tweede album te presenteren. Het is tijd voor ‘Lumba’, ‘de grote dag’ in Mandinka. In dit nieuwe opus heeft het trio een heldere kijk op de wereld en durft het te dromen van een nieuw begin, waarbij het de dwaasheden van de mensheid aan de kaak stelt om onze goede kanten beter uit te laten komen.

'One of my absolute loves right now and it’s going to take quite something to knock it off the pole position.'
— Lopa Kothari (BBC Radio 3)

De uitstekende Bao Sissoko is vooral bekend om zijn verfijnde en virtuele spel van Kora. Hij heeft samengewerkt met Malick Pathe Sow op het album Aduna (uitgebracht bij Muziekpublique in 2012), met Baaba Maal, Abou Thiam, Mamy Kanoute, Zap Mama, Vaya Con Dios.

Mola Sylla is een Senegalese zanger en multi-instrumentist die in Amsterdam woont. Zijn krachtige en diepe stem leidde hem tot talrijke samenwerkingen, in het bijzonder het jazzproject met Ernst Reijseger en Harmen Fraanje. Mola verkent graag alle facetten van muziek en hij neemt graag deel aan diverse muzikale ontmoetingsprojecten van eclectische genres. Zo is hij de stichter van Senemali en VeDaKi (een kwartet van Senegalese, Russische en Indiase muziek).

Wouter Vandenabeele houdt ervan om diverse muziek te verkennen en te ontdekken. Zo speelde hij samen met de traditionele Senegalese violist Issa Sow verschillende concerten. Ook leidde hij het prestigieuze project Hadzidakis voor de Olympische Spelen in 2004 in Athene. Hiernaast nam hij een twintigtal cd’s op en voerde honderden optredens uit met onder andere Ambrozijn, Olla Vogala en tal van andere projecten zoals Zuiderwind (EMI), een samenwerking met Zuid-Afrikaanse muzikanten. Verder werkte Wouter samen met Brared Ataï, Steve Houben, Erik Vermeulen, Savina Yanatou, Philippe Thuriot en Ex Tempore.

zang, kleine percussie Mola Sylla
kora Bao Sissoko
viool Wouter Vandenabeele

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam