Artist in Focus

Openingsconcert / Première

Duende

Abel Selaocoe, Ragazze Quartet & Remco Menting

do 22 sep

20.15 — 21.30

Flint
Los ticket
Early Bird (t/m 11 juni) €25 / regulier €30 / CJP, student €28
Passe partout
€200

Om de openingsavond van September Me 2022 feestelijk af te sluiten en in Zuid-Afrikaanse sferen te blijven na afloop van het openingsconcert, spint de levende DJ-legende Eddy de Clercq plaatjes in de foyer van Flint. Voetjes van de vloer en glaasje in je hand!

Het openingsconcert van September Me 2022 staat geheel in het teken van de virtuoze Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe, dit jaar Artist in Focus tijdens het festival. Samen met Ragazze Quartet en percussionist Remco Menting speelt hij de première van Duende, een divers programma met eigen muziek en werken van Vivaldi en Boccherini.

Abel Selaocoe denkt niet in hokjes: klassiek geschoold, maar met sterk doorklinkende Zuid-Afrikaanse roots laveert hij moeiteloos tussen genres en stijlen. Hij combineert improvisatie, zang en body percussion met westerse en niet-westerse muziek. Zijn vermogen om al deze tradities te verbinden klinkt door in Duende, een dialoog tussen Afrikaanse muziek en West-Europese barok. Meerdere eeuwen en een heel continent van elkaar verwijderd, maar met verrassend veel overeenkomsten. Ritmische drive en uitgesponnen melodieën wisselen elkaar af. De twee tradities flirten met elkaar en dagen elkaar uit. Duende is een viering van cross-culturele muzikale vreugde.

'Wat een feest om de première van Duende op September Me te spelen! De muziek van Abel is een en al vuurwerk, en het is erg inspirerend om ons in zijn Zuid-Afrikaanse roots te verdiepen.'
— Ragazze Quartet

Meer Abel Selaocoe? Vrijdag 23 september speelt Sisonke, zijn duo met altviolist en boventoonzanger Gareth Lubbe. Gareth Lubbe speelt daarnaast op zaterdag 24 september een recital Hindemith, Ligeti in de Sint Aegtenkapel. Wil je voorafgaand aan het openingsconcert genieten van een vegetarisch tweegangendiner in TREK theaterkeuken en café? Klik hier.

Repertoire
Toon Hermans Lente Me
Abel Selaocoe Qhawe
Antonio Vivaldi Concert voor strijkers RV156
Abel Selaocoe Zawose
Luigi Boccherini Strijkkwartet op.32 no.5 in g klein
Abel Selaocoe Ka Bohaleng

Credits
concept Ragazze Quartet
cello en zang Abel Selaocoe
percussie Remco Menting

Ragazze Quartet

viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

geluid Koen Keevel

credits foto Abel Selaocoe Mlungisi Mlungwana, Ragazze Quartet Nichon Glerum, Remco Menting Juri-Hiensch

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam