Composer in Focus

Dinner concert

I Wish the World Could Hear This

Aftab Darvishi, DoelenEnsemble, Ragazze Quartet & Mahyar Tahmasbi

za 24 sep

18.00 — 20.30

Flint
Passe partout
Early Bird (t/m 11 juni) €150 / regulier €175
Dag ticket
€90
Los ticket
Early Bird (t/m 11 juni) €42,50 / Regulier €47,50 / CJP, student €35

Aftab Darvishi is Composer in Focus

Tijdens het sfeervolle dinerconcert I Wish the World Could Hear This is een glansrol weggelegd voor September Me Composer in Focus Aftab Darvishi én de Syrische gerechten uit Zina’s Kitchen. Tussen de muziek en de drie vegetarische gangen door vertelt Aftab haar verhaal.

In de muziek van de Iraans-Nederlandse Darvishi klinkt in uitgesponnen melodieën en klanken haar eigen levensverhaal door. In de compositie A Thousand Butterflies is het thema ‘immigratie’ bron van inspiratie. De muziek reflecteert op constante beweging, terwijl het in de kern een vaste basis heeft. Waar is thuis? Is het de plek waar je geboren bent? Of de plaats waar je je thuis voelt? Daughters of Sol is geïnspireerd op een gedicht van de hedendaagse Iraanse dichter Ahmad Shamloo en gaat over Iraanse vrouwelijke kunstenaars die hun land verlieten en in Plutone wordt gespeeld met tijd en tijdloosheid.

Darvishi’s muziek wordt uitgevoerd door een breed palet aan musici: het in hedendaagse muziek gespecialiseerde DoelenEnsemble, het frisse Ragazze Quartet en de Iraanse cellist Mahyar Tahmasbi.

Meer weten over Aftab Darvishi en haar muziek? Radiomaker Botte Jellema en Rosa Berman maakten speciaal voor September Me 2022 een podcastbeleving waarin haar werk centraal staat. Klik hier voor meer info en kaarten.

'Tijdens dit dinner concert gaan we de diepte in met onze Componist in Focus Aftab Darvishi. Wat is het verhaal van deze Iraans/Nederlandse componiste? Haar melancholische en meditatieve muziek zal, in combinatie met de heerlijke gerechten van Zina’s Kitchen zorgen voor een bijzondere, intieme avond.'
— Ragazze Quartet

repertoire
Aftab Darvishi A Thousand Butterflies, Daughters of Sol, Plutone, Sahar, Staar
Camille Pépin Indra

credits
presentatie Adinda van Wely
uitvoerenden DoelenEnsemble, Ragazze Quartet, Mahyar Tahmasbi (cello)
vegetarisch driegangenbuffet Zina’s Kitchen