Girls & Boys

Toneelgroep Oostpool

Uitverkocht

vr 23 sep

20.15 — 22.00

Flint
Los ticket
€22,45 - €32
Combi ticket
Dinner Talk met Eef van Breen + Girls & Boys - Toneelgroep Oostpool / €49,50
Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)

Na afloop van de voorstelling spelen Hadewych Minis en Ragazze Quartet in de Flint foyer troostmuziek voor de gewonde ziel. Dit muzikale naprogramma is gratis toegankelijk en duurt +/- 30 minuten.

Girls & Boys is een aangrijpende onewomanshow door Hadewych Minis die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen de jonge vrouw (Hadewych Minis) en haar grote liefde zich te settelen. Ze kopen een huis, trouwen, krijgen twee kinderen en jongleren met carrières. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending.

Girls & Boys is een aangrijpende onewomanshow die begint als een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie.

Deze monoloog, van de hand van de veelgeprezen Britse toneelschrijver Dennis Kelly, verscheen in 2018 en is nu voor het eerst in Nederland te zien. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen:

'Girls & Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.'

De indrukwekkende solovoorstelling Girls and Boys is multitalent Hadewych Minis op het lijf geschreven. Voor haar rol in de film Borgman won haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in Bloed, Zweet & Tranen de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo Minis Plus volgde in 2020 Hadewych doet de dames waarmee ze ‘een hartstochtelijke ode aan Nederlandse zangeressen van toen en nu’ bracht. Daarnaast veroverde ze Nederland met haar deelname aan het AVROTROS-programma Maestro.

'Hadewych Minis is weergaloos'
— ***** Scenes

tekst Dennis Kelly
vertaling Hannah van Wieringen
regie Daria Bukvić
spel Hadewych Minis
dramaturgie Madelon Kooijman
scenografie Marloes en Wikke
kostuumontwerp Dymph Boss
muziek Wilko Sterke
lichtontwerp Yuri Schreuders
kostuumatelier Femke van Neerven
marketing Daniel Jaspers, Thijs Toonen & Femke Krijntjes
productieleiding Elianne Weijers
techniek Han Verweijen, Hergen Verheul, Niels Bruynjé & Franz Körner
campagnebeeld Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong
met dank aan Marieke Liem
contextprogramma Saly Ndoye en Sara Bouman
podcastmaker Vinny Tailor
sprekers podcast Kaouthar Darmoni en Jens van Tricht

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam