Artist in Focus: Kinan Azmeh

23.05.23
Algemeen

De geprezen Syrische klarinettist en componist Kinan Azmeh is Artist in Focus tijdens September Me 2023. Zijn unieke rijke sound en genre-overschrijdende composities zullen tijdens het festival klinken in verschillende programma’s:

Tijdens het openingsconcert In The Element op donderdag 21 september speelt hij samen met Ragazze Quartet (artistiek leider September Me) en Amersfoorts Jeugd Orkest eigen composities in verschillende samenstellingen.

Op vrijdag 22 september betreedt hij het podium met zijn Arab-Jazz CityBand én is hij special guest bij Loading Dock Live met Slagwerk Den Haag.

Zaterdag 23 september spelen fagottist Bram van Sambeek en pianist Tobias Borsboom één van Azmehs composities en Kinan speelt zelf die avond solo tijdens het dinerconcert, waar hij ook live op het podium geïnterviewd zal worden.

De oorspronkelijk uit Damascus, Syrië afkomstige klarinettist en componist Kinan Azmeh, geprezen door zowel critici als publiek, heeft internationale erkenning gekregen voor zijn genre-overschrijdende muzikale stem. Naast zijn eigen Arab-Jazz Quartet CityBand en zijn Hewar trio, speelt hij sinds 2012 met Yo-Yo Ma’s Silkroad Ensemble, bij wiens met een Grammy Award bekroonde album Sing Me Home uit 2017 hij als klarinettist en componist betrokken is. Kinans composities omvatten verschillende werken voor solo-, kamer- en orkestmuziek, evenals muziek voor film, live visuals en elektronica. Zijn eerste opera Songs for Days to Come, die volledig in het Arabisch gezongen is, ging in 2022 in première in Osnabrück, Duitsland en werd lovend ontvangen. Onlangs is Azmeh op voordracht van president Joe Biden benoemd tot lid van The National Council on the Arts.

 

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam