Artist in Focus

Dinerconcert

Kinan Azmeh

za 23 sep

18.00 — 20.00

Flint
Los ticket
€35

Voorgerecht, hoofdgerecht, inclusief 2 drankjes.

Inloop vanaf 17:30u

Kinan Azmeh is Artist in Focus tijdens September Me. Zijn muziek zal klinken in verschillende programma’s tijdens het festival.
Klik hier voor een overzicht.

Dompel je onder in het muzikale universum van klarinettist, componist én September Me Artist in Focus Kinan Azmeh en geniet van een verrassend veganistisch tweegangendiner in theaterkeuken en café TREK.

Tussen de gangen door speelt Azmeh solowerk en zal hij live op het podium geïnterviewd worden.

Menu
Tapiocasalade
*
Linzenstoof met zwarte bonen

Heb je dieetwensen en/of allergieën? Mail naar kassa@flint.nl.

Kinan Azmeh
De oorspronkelijk uit Damascus, Syrië afkomstige klarinettist en componist Kinan Azmeh is dit jaar Artist in Focus tijdens September Me 2023. Azmeh, geprezen door zowel critici als publiek, heeft internationale erkenning gekregen voor zijn genre-overschrijdende muzikale stem. Naast zijn eigen Arab-Jazz Quartet CityBand en zijn Hewar trio, speelt hij sinds 2012 met Yo Yo Ma’s Silkroad Ensemble, bij wiens met een Grammy Award bekroonde album Sing Me Home uit 2017 hij als klarinettist en componist betrokken is.

Kinans composities omvatten verschillende werken voor solo-, kamer- en orkestmuziek, evenals muziek voor film, live visuals en elektronica. Zijn eerste opera Songs for Days to Come, die volledig in het Arabisch gezongen is, ging in 2022 in première in Osnabrück, Duitsland en werd lovend ontvangen.  Onlangs is Azmeh op voordracht van president Joe Biden benoemd tot lid van The National Council on the Arts.

Credits
klarinet en elektronica Kinan Azmeh
interviewer ntb

Repertoire
o.a.
Kinan Azmeh Don’t RipEat After Me, And We Are All Optimistic

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam