Artist in Focus

Kinan Azmeh’s CityBand

Kinan Azmeh (klarinet) & friends (piano, bas, percussie)

vr 22 sep

20.15 — 21.15

Flint
Los ticket
€20
Passe partout
€175 (Early Bird t/m 30 juni)
€200,- (regulier, v.a. 1 juli)

Kinan Azmeh’s CityBand, opgericht in 2006 in New York City, kreeg onmiddellijk erkenning voor zijn virtuoze en energieke optreden en werd geprezen door zowel critici als publiek.

Met dit ensemble streeft klarinettist en componist Azmeh -dit jaar Artist in Focus tijdens September Me- naar een balans tussen klassieke muziek, jazz en de muziek van zijn vaderland, Syrië, en maakt hij muziek die geïnspireerd is door vele tradities zonder zich door een van deze tradities te laten beperken.

‘[Azmehs] rhapsodic clarinet is able to seduce with a rare intimacy and explode in ecstasy.’
— Los Angeles Times

Kinan Azmeh
De oorspronkelijk uit Damascus, Syrië afkomstige klarinettist en componist Kinan Azmeh is dit jaar Artist in Focus tijdens September Me 2023. Azmeh heeft internationale erkenning gekregen voor zijn genre-overschrijdende muzikale stem. Naast zijn eigen Arab-Jazz Quartet CityBand en zijn Hewar trio, speelt hij sinds 2012 met Yo-Yo Ma’s Silkroad Ensemble, bij wiens met een Grammy Award bekroonde album Sing Me Home uit 2017 hij als klarinettist en componist betrokken is.

Kinans composities omvatten verschillende werken voor solo-, kamer- en orkestmuziek, evenals muziek voor film, live visuals en elektronica. Zijn eerste opera Songs for Days to Come, die volledig in het Arabisch gezongen is, ging in 2022 in première in Osnabrück, Duitsland en werd lovend ontvangen.  Onlangs is Azmeh op voordracht van president Joe Biden benoemd tot lid van The National Council on the Arts.

Credits
klarinet Kinan Azmeh
piano ntb
bas ntb
percussie ntb

Website by HOAX Amsterdam