Artist in Focus

Openingsconcert

In The Element

Kinan Azmeh, Ragazze Quartet & Amersfoorts Jeugd Orkest

do 21 sep

20.15 — 22.15

Flint
Los ticket
€30
Passe partout
€200

Incl. pauze

Kinan Azmeh is Artist in Focus tijdens September Me. Zijn muziek zal klinken in verschillende programma’s tijdens het festival.
Klik hier voor een overzicht.

Geniet voorafgaand aan het openingsconcert van een smaakvol veganistisch tweegangendiner in theaterkeuken en café TREK. Tussen de gangen door laat het innovatieve duo Perforator een bonte verzameling van zelfgebouwde instrumenten tot leven komen. Klik hier voor meer info.

Om de openingsavond van September Me 2023 feestelijk af te sluiten, spint DJ Rasha Hilwi na afloop van het concert plaatjes in de foyer van Flint. Voetjes van de vloer en glaasje in je hand!

Het openingsconcert van September Me 2023 staat geheel in het teken van de geprezen Syrische klarinettist en componist Kinan Azmeh, dit jaar Artist in Focus tijdens het festival.

Zijn unieke rijke sound en genre-overschrijdende composities zullen tijdens het openingsconcert klinken in verschillende bezettingen. Nieuwe muzikale wegen worden ingeslagen en samen met het gerenommeerde Ragazze Quartet en het Amersfoorts Jeugd Orkest creëert Azmeh een symbiose tussen oost en west en tussen klassieke en hedendaagse muziek.

Kinan Azmeh
De oorspronkelijk uit Damascus, Syrië afkomstige klarinettist en componist Kinan Azmeh is dit jaar Artist in Focus tijdens September Me 2023. Azmeh heeft internationale erkenning gekregen voor zijn genre-overschrijdende muzikale stem. Naast zijn eigen Arab-Jazz Quartet CityBand en zijn Hewar trio, speelt hij sinds 2012 met Yo Yo Ma’s Silkroad Ensemble, bij wiens met een Grammy Award bekroonde album Sing Me Home uit 2017 hij als klarinettist en componist betrokken is.

Kinans composities omvatten verschillende werken voor solo-, kamer- en orkestmuziek, evenals muziek voor film, live visuals en elektronica. Zijn eerste opera Songs for Days to Come, die volledig in het Arabisch gezongen is, ging in 2022 in première in Osnabrück, Duitsland en werd lovend ontvangen.  Onlangs is Azmeh op voordracht van president Joe Biden benoemd tot lid van The National Council on the Arts.

Ragazze Quartet
Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet, artistiek leider van September Me, zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Amersfoorts Jeugd Orkest
Het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) heeft een groot symfonische bezetting met een goed bezet strijkorkest, dubbel hout, een volledige kopergroep en slagwerk. Het AJO staat sinds 2005 onder leiding van dirigent Rolf Buijs. De ongeveer 70 orkestleden, in leeftijd variërend van 13 tot 24 jaar, delen met elkaar hun passie voor muziek, het plezier in samenspelen en de gretigheid om zichzelf muzikaal te willen ontwikkelen. Het orkest kan zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland. Het repertoire is uitdagend en varieert van vroeg klassiek via romantiek naar hedendaagse muziek, met uitstapjes naar andere genres zoals jazz, klezmer en tango.

Credits
klarinet Kinan Azmeh

Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

orkest Amersfoorts Jeugd Orkest o.l.v. Rolf Buijs

zang Nynke Laverman

Repertoire
Toon Hermans Lente Me

Kinan Azmeh
strijkkwartet Dabke on Martense Street
klarinet quintet In The Element
klarinet en orkest Suite for Improvisor and Orchestra

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam