Recital

Eigen Weg

Bram van Sambeek (fagot) & Tobias Borsboom (piano)

za 23 sep

11.30 — 12.30

Sint Aegtenkapel
Los ticket
€25
Passe partout
€200

Beleef een verrassend ochtendconcert in de prachtige Sint Aegtenkapel met fagottist Bram van Sambeek en pianist Tobias Borsboom.

Laat je betoveren door hun virtuoze, energieke en intieme samenspel. Geniet van de rijke klanken van de fagot, meesterlijk bespeeld door Bram van Sambeek, terwijl Tobias Borsboom de piano tot leven brengt. Ontdek het veelzijdige repertoire dat zij ten gehore brengen, van de prachtige composities van Charles Koechlin tot de betoverende melodieën van Kinan Azmeh (Artist in Focus September Me 2023).

Bram van Sambeek
Bram van Sambeek (1980) ontving in 2009 de Nederlandse Muziekprijs, als enige fagottist in de 30-jarige geschiedenis van de prijs. Deze prijs is de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Bram van Sambeek wordt regelmatig gevraagd als solist in binnen- en buitenland. Bram werd aanbevolen door verscheidene beroemdheden zoals Valery Gergiev die hem naast ‘very gifted’ ook als ‘not eccentric but a little bit unusual’ kwalificeerde.

Tobias Borsboom
Tobias Borsboom, de pianist met ‘een juweel van een toucher’ (Trouw) speelt als winnaar van de Dutch Classical Talent Award sinds 2015 in de concertzalen van Nederland. Tezamen met violist won Piotr Jasiurkowski won hij tevens de Dutch Classical Talent-publieksprijs. Ook toerde hij als solist in Gershwins Pianoconcert in F met het Nederlands Studenten Orkest, en met zijn soloprogramma Wanderer in binnen- en buitenland. Zijn solorecitals geven blijk van zijn belangstelling voor hedendaagse muziek en zijn debuutalbum Wanderer (2017) en zijn cd met Pan van Vítězslav Novák (2021) is met veel lof in de pers en media onthaald.

Credits
fagot Bram van Sambeek
piano Tobias Borsboom

Repertoire
Charles Koechlin Sonate pour Basoon et Piano
Manfred Schoof Zwei Impromptus für fagott und klavier
Leopold Godowsky Java Suite voor piano solo 1. Gamelan
Fazıl Say Suite origineel voor saxofoon en piano, arr. Edgars Karpenskis deel 1-3
Leopold Godowsky Java Suite voor piano solo 6. The Volcano
Kinan Azmeh November 22nd arr. Bram van Sambeek voor fagot en piano

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam