Muziektheater

Nederlands Blazers Ensemble & Bart Moeyaert

Het Paradijs

za 28 sep

20.15 — 21.30

Flint
Los ticket
1e Rang + | € 32,50
1e Rang | € 30
2e Rang | €27,50
3e Rang | € 25

PodiumPas? Reserveren kan vanaf 30 dagen voor de voorstelling, telefonisch via de kassa van Flint: 033 4 229 229.
Passe partout
€200

Geniet voorafgaand aan Het Paradijs van een vegan tweegangendiner in theaterkeuken en café TREK. Tussen de gangen door ben je getuige van de First Date van de Stadsdichter van Amersfoort Tanja ter Brake en contrabassist Rick Stotijn.

Met de drie oratoria van Franz Joseph Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten en Die Sieben Letzten Worte) als uitgangspunt creëerde het Nederlands Blazers Ensemble samen met de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert een succesvolle muziektheater-trilogie bestaande uit: De Schepping, Het Paradijs en De Hemel.

Het Paradijs is het tweede deel van de cyclus gebaseerd op het oratorium Die Jahreszeiten van Haydn in een bijzondere bewerking voor blaasensemble van Hans van der Heide. Bart Moeyaert schreef een nieuwe tekst bij de oude muziek en is zelf de verteller tijdens de concerten. Het verhaal van Het Paradijs begint waar De Schepping eindigde. De tuin van Eden is er één van overdaad. De taal van Bart Moeyaert zindert. In een paar pennenstreken beschrijft hij de exuberante natuur en prikkelt alle zintuigen. Hij maakt tussen de regels voelbaar dat er te midden van alle harmonie maar twee dissonanten rondlopen: de man die het verhaal vertelt en de vrouw die bij hem is.

credits
concept Nederlands Blazers Ensemble & Bart Moeyaert
foto’s Peter Lodder

programma
Muziek van Franz Joseph Haydn in bewerking van Hans van der Heide

Nederlands Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.
website

Bart Moeyaert

In het huis in Kalmthout — temidden van de bossen en de heide — laat schrijver Bart Moeyaert zijn tweeëndertig stadsjaren achter zich. Momenteel werkt hij aan een roman. Het jaar 2023 was een jubileumjaar: veertig jaar daarvoor debuteerde hij met Duet. Zijn veertig jaar schrijverschap werd gevierd met een aantal feesten met lezers en een paar bijzondere uitgaven, zoals Dat alles over liefde gaat, een keuze uit Moeyaerts poëzie door Ester Naomi Perquin.
website
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam