Late Night Concert

Woodcraft

za 28 sep

22.15 — 23.15

Flint
Los ticket
€17,50 / regulier
€15,50 / CJP

PodiumPas? Reserveren kan vanaf 30 dagen voor de voorstelling, telefonisch via de kassa van Flint: 033 4 229 229.
Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)

Joshua, Noah, Wouter, Reinout en Ischa ontmoeten elkaar als broekies in 2010, op een voetbalveldje tijdens De Muziekdagen in Orvelte. Het is de start van een hechte vriendschap én de oorsprong van hun eerste bandnaam: Lang Leve de Lol. Anno nu is het plezier er zichtbaar nog niet vanaf, maar zijn de jongens onder de naam Woodcraft wel serieuze stappen aan het maken.

Vanuit hun roots in de klassieke muziek is Woodcraft de afgelopen jaren een eigenzinnig pad opgeslagen en het experiment aangegaan met nieuwe mogelijkheden voor hun traditionele instrumenten. Dankzij hun ongebruikelijke bezetting van 3 cello’s en 2 violen is het vijftal aangewezen op hun eigen creativiteit en vindingrijkheid. Iets wat ze goed blijkt te passen. Hun titelloze debuutalbum dat in 2023 verscheen staat vol eigen unieke composities en improvisaties van het vijftal.

“Met de bijzondere bezetting van cello’s en violen, het sublieme samenspel, de gezamenlijk uitgewerkte composities en de inventieve arrangementen, hield Woodcraft zowel het publiek als de jury op het puntje van haar stoel.”
— Juryrapport Dutch Jazz Competition 2022.

De muziek van Woodcraft is typerend voor de tijd waarin ze zijn opgegroeid. Een genre-overstijgende stijl, met een uitgesproken eigen mening. Met het spelen van enkel hun eigen composities won Woodcraft in 2022 de jury-én publieksprijs van de Dutch Jazz Competition en speelden ze onder meer op North Sea Jazz en het Grachtenfestival. In 2024 zullen twee EP’s en een nieuw album uitkomen.

credits
viool Wouter Torringa, Tijmen Veelenturf
cello Reinout de Vey Mestdagh, Joshua Herwig, Ischa Kooistra

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam