De keuze van…Meral Polat

31.08.21
Algemeen

Een September Me artiest als medeprogrammeur: iemand met een nieuwsgierige blik, denkend vanuit een andere hoek en met prikkelende nieuwe ideeën. Ideeën waardoor artistiek leider Ragazze Quartet geïnspireerd en verrijkt wordt.

Dit jaar presenteren we de keuze van de indrukwekkende actrice en zangeres Meral Polat. Nadat zij al veel Nederlandse huiskamers was binnengedrongen als ‘Mel’ in de Luizenmoeder, maakte het Ragazze Quartet in 2019 kennis met haar uitdrukkingskracht in de voorstelling Lost Tango (Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet) waarin ze zong, danste en acteerde. Haar veelzijdigheid, oerkracht, warme stemgeluid en interesse in de vele vormen die muziek en theater kunnen aannemen, was zo inspirerend, dat het kwartet besloot Meral uit te nodigen om mee te denken over spannende programmaonderdelen voor September Me.

Door haar Turks-Koerdische achtergrond en muzikale vader heeft Meral van kinds af aan een natuurlijke affiniteit met muziek en dans uit de regio waar haar familie vandaan komt. Dit is goed terug te horen in haar eigen programma, dat ze met haar trio op zaterdagavond speelt. Ook in de muzikale voorstelling SOLO #1 van Amber Docters van Leeuwen neemt afkomst een centrale plek in. Meral werkte eerder samen met makers van Touki Delphine en wees de Ragazze zodoende op de speelse voorstelling De Encyclopedie van de Moderne Huisvrouw. Ook tipte ze de spannende manier van musiceren van zangeres Sanem Kalfa en multi-instrumentalist George Dumitriu.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam