Meral Polat Trio

Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)

Meral Polat ging afgelopen zomer de studio in met muzikanten Chris Doyle en Frank Rosaly en daaruit is een wonderlijk mooi trio ontstaan; Een eenvoudige setup met een betoverend klinkend resultaat.

Het Meral Polat Trio maakt een reis van Koerdische-volksmuziek naar protest-desert-blues, van oost naar west en terug. Met eigen tekst en de gedichten van Meral’s vader bouwt het Trio de songs met intrigerende en meeslepende klanken. Liederen waarin de schoonheid een plaats krijgt, naast het intense verdriet en verlangen van een onderdrukt volk en uptempo nummers die met een vurige bezieling de liefde, de vrijheid en het leven vieren.

Hun muziek is een versmelting van identiteit en disciplines, ontstaan in een periode waarin alles wat opgebouwd was, wat ze kenden, gewend aan waren, wegviel en naar buiten gaan geen optie meer was. Op dat moment begon het muzikale onderzoek naar de juiste instrumentatie, de juiste kleur en een eigen manier om een rijke invloed van disciplines, tijden, geografische landschappen en culturen te combineren. In een intieme setting bevragen ze wat ons maakt tot wie we zijn, en nemen ze de luisteraar daar volledig in mee.

Stilstaan is ook een beweging, waarbinnen een melodie kan ontstaan, een akkoord gecreëerd in het blijvende moment. Het moment van ademhalen. Het begin van alles ……… destpêka her tiştî

Meral Polat is gastcurator van September Me 2021. Ga voor meer info naar De keuze van…Meral Polat.

Meral Polat zang, percussie
Chris Doyle gitaar, piano, orgel
Frank Rosaly drums, percussie, electronics
Paul Koek eindregie
Met dank aan: Theun Mosk

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam