Amber Docters van Leeuwen

Passe partout
€200

SOLO#1
Een hoopvolle muzikale performance over existentiële leegte

Dit programma is de keuze van Meral Polat. Zangeres en actrice Meral Polat is gastcurator van September Me 2021

Hoe kun je iemand missen die je niet kent?

In deze eerste solovoorstelling roept cellist Amber Docters van Leeuwen het beeld op van haar adoptie uit het Zuid-Koreaanse Seoul. Met tekst, beeld en zelf gecomponeerde, live uitgevoerde cello- en elektronische muziek neemt ze je mee op haar allereerste reis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag.

SOLO#1 is een vernieuwende vorm van muziektheater op de grens van concert, performance en beeldend theater. Het spannende resultaat is een bijna vloeibaar en continu veranderend klanklandschap dat op intieme wijze toegang geeft tot haar innerlijke wereld. Een muzikale trip door een wereld zonder begin waar vele vragen onbeantwoord blijven.

Ambers individuele adoptieverhaal is in de voorstelling het uitgangspunt voor een vertelling met een universelere betekenis. Centraal staat het absurdistische levensgevoel en de existentiële vragen die een vroege adoptie met zich meebrengt.

Over Amber Docters van Leeuwen
De Nederlandse cellist Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater. Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

Na haar afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtmanan, woonde Amber van 2007 tot 2014 in New York. Tijdens en na haar studie aan de Manhattan School of Music, heeft ze muziek geschreven en uitgevoerd voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue, onder meer in het historische Cherry Lane Theater in New York. Amber heeft recitals gegeven over de hele wereld, van het Concertgebouw tot Carnegie Hall.

In 2015 werkte ze mee aan Ola Mafaalani’s Borgen bij het Noord Nederlands toneel, in 2017 stond ze op de Parade met Laika into Orbit en in 2018 speelde ze in de voorstelling Frou Frou van Mimetheatergroep Bambie.

Amber heeft een platform opgezet waarin ze solo optreedt met haar eigen muziek voor cello, stem en elektronica. Ze geeft uitvoeringen op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, filmmuseum Eye en Museum M.

Concept, spel, muziek en tekst Amber Docters van Leeuwen
Dramaturgie Marijn van der Jagt
Eindregie Jochem Stavenuiter
Decor (De Bol) Cocky Eek
Licht en video Karl Klomp
Kostuum Johanna Trudzinski
Technisch producent Manuel Boutreur
Productie Lena Meijer
Campagnebeeld Nine Islands
Zakelijke leiding Harm Witteveen
Marketing Andrea Lentink

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam