Muziek & wetenschap

Kosmos

Tim Kliphuis, Maya Fridman, Marc van Roon & Katja Peijnenburg

za 28 sep

16.00 — 17.00

Flint
Los ticket
€20 | regulier
€18 | CJP

PodiumPas? Reserveren kan vanaf 30 dagen voor de voorstelling, telefonisch via de kassa van Flint: 033 4 229 229.
Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)

Violist en klimaatcomponist Tim Kliphuis schrijft muziek over de planeet. Om er meer over te leren, besloot hij voor zijn nieuwe stuk Kosmos vijf Nederlandse topwetenschappers te interviewen, waaronder Robbert Dijkgraaf.

Hij componeerde muziek geïnspireerd op hun verhalen over palmen op de Noordpool, van toen de zon nog niet bestond, waar het plankton ’s nachts heengaat en hoe je in het bos een andere kijk op de wereld krijgt.

In zijn podcast Componeren of Verzuipen is dit proces al te horen, maar nu klinkt de muziek live op het podium door Maya Fridman (cello), Marc van Roon (piano) en Tim zelf (viool), en hoor je verhalen van evolutionair bioloog en oceanograaf Katja Peijnenburg over storm op zee, de schoonheid van plankton en hoe we allemaal iets kunnen doen aan de klimaatcrisis.

Tim Kliphuis
Tim Kliphuis (viool en compositie) voelt zich klimaatcomponist en wil zijn muziek inzetten voor een duurzamere toekomst met ons allemaal. Hij toert wereldwijd, waar mogelijk reizend met de trein, en speelde voor koningshuizen en de Verenigde Naties.

Maya Fridman
Maya Fridman (cello) combineert muziek en performance. Ze was Artist in Residence bij o.a. Gaudeamus, November Music en Tivoli/Vredenburg, won de Dutch Classical Talent prijs en zette zich in voor talloze benefietconcerten voor goede doelen.

Marc van Roon
Marc van Roon (piano) is actief als uitvoerend en componerend jazzmusicus, onder andere internationaal met European Jazz Trio en Tineke Postma Group. Hij onderzoekt daarnaast hoe muziek maatschappelijk kan worden ingezet.

Katja Peijnenburg
Dr. Katja Peijnenburg is evolutionair bioloog en oceanograaf, werkzaam aan de UvA en Naturalis in Leiden. Ze onderzoekt de diversiteit van plankton in de oceanen en communiceert graag met jongeren, o.a. via Klokhuis en Jeugdjournaal.

credits
concept/compositie/viool Tim Kliphuis
cello Maya Fridman
piano Marc van Roon
wetenschapper/verteller Katja Peijnenburg

Kosmos wordt ondersteund door
Het Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten, Dioraphte, Gemeente Hilversum, NORMA fonds, Van den Berch van Heemstede Stichting en Gravin van Bylandt Stichting

 

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam