Dinerconcert / Familievoorstelling

Welcome Here, Kind Stranger (8+)

Brìghde Chaimbeul, Owen Spafford, Louis Campbell en Annabell Blott

zo 29 sep

17.00 — 19.30

Flint
Los ticket
€50 / regulier
€30 / 12 t/m 18 jaar
€20 / t/m 12 jaar

€48 / CJP
Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)

Speciaal voor de slotavond van September Me 2024 wordt Flint omgetoverd tot een gezellige, sfeervolle Schotse Pub waar jong (8+) en oud welkom is.

Artist in Focus Brìghde Chaimbeul nodigt violist Owen Spafford, gitarist Louis Campbell, illustrator Annabelle Blot én het publiek uit voor een zogenaamde sessie.

Sessies zijn in Schotland een traditioneel platform om muziek te ‘streamen’. Een eeuwenoude offlineversie van Spotify voor alle leeftijden. Een tijdloze culturele recycling van muziek die generatie op generatie wordt gebruikt om de verhalen van vroeger over te blijven dragen en verhalen van nu te vertellen.

Schuif gezellig aan, het vegan Schotse buffet en de bar zijn geopend!


Vegan Schotse Pub Buffet 
*
Knolselderij “Fish” & Chips
*
Loaded Potatoe
*
Pie gevuld met groentestoof
*
Biet Wellington

incl. 1 drankje


credits
concept Owen Spafford
viool Owen Spafford
gitaar Louis Campbell
doedelzak Brìghde Chaimbeul
live tekeningen Annabelle Blott

Owen Spafford en Louis Campbell

Owen Spafford (fiddle) en Louis Campbell (gitaar) ontmoetten elkaar als tieners, als onderdeel van de eerste lichting van het National Youth Folk Ensemble. Sinds ze hun duo in 2018 vormden, hebben ze: Martin Hayes ondersteund; zijn ze genomineerd voor de BBC Young Folk Award; brachten hun veelgeprezen debuutalbum You, Golden uit en werden ze uitgezonden op BBC Radio 2 en 3, RTE1 in Ierland en BBC Schotland. Een gedeelde muzikale richting en duurzame vriendschap stellen het duo in staat twee instrumenten als één te laten klinken. Ze creëren subtiele en emotionele texturen die het traditionele fiddle- en gitaaridioom opnieuw definiëren.

Brìghde Chaimbeul

Brìghde Chaimbeul -Artist in Focus tijdens September Me 2024- is een toonaangevende componist van experimentele Keltische muziek en speelt de Schotse smallpipes; een balgaangedreven doedelzak. Ze heeft zichzelf een geheel unieke manier van arrangeren voor doeldelzak eigen gemaakt, waarin de rijke textuur van de drone van het instrument wordt benadrukt; het contante geluid dat een tranceachtige sfeer creëert. Chaimbeul bespeelt het instrument met verleidelijke virtuoze vloeibaarheid.
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam