Verdiepingsprogramma

MONOLITH

Sofie Kramer en Mári Mákó

Gratis

vr 22 sep

17.00 — 18.00

Flint

za 23 sep

13.30 — 20.15

Flint

zo 24 sep

17.30 — 18.00

Flint
Passe partout
€200

Work in progress is te zien in de foyer van Flint op vrijdag 22 september tussen 17:00 – 18:00 en zaterdag 23 september tussen 13:30u – 20:15u.

Op zondag 24 september is er een gratis toegankelijke korte presentatie van deze residentie in de foyer van Flint voorafgaand aan het Fashion Dinner Concert.

Wat als een paaldanspaal geluid zou maken? Als al het schuren van huid, alle botsingen en elke zachte aanraking anders konden klinken? Wat als je een danspaal kon bespelen als een theremin, of juist als een percussie instrument? Wat voor effect heeft dat op de bewegingen, wat voor nieuwe relatie ontstaat er tussen danseres en danspaal?

Met deze vragen stapte Sofie Kramer naar componiste en instrument ontwerper Mári Mákó. Tijdens een residentie bij Instrument Inventors Initiative deden ze de eerste stappen voor het ontwikkelen van dit instrument, gebruik makend van diverse sensoren en technologische innovatie. Ook maakten ze een schets voor een performance: Monolith. In deze extatische paaldanstrip wordt de paal een heilig object, een poort naar een andere wereld, die een spirituele ervaring oproept.

Tijdens September Me zullen Mári en Sofie het instrument én de performance verder ontwikkelen door middel van verschillende experimenten. Wat gebeurt er als dit futuristische instrument een duet krijgt met bijvoorbeeld een viool?

Sofie Kramer is performer, regisseur, schrijver en paaldanseres. In haar werk staat het vechtende lichaam centraal; het lichaam dat vecht tegen de tijd, de zwaartekracht, de blik van de ander. 

Mári Mákó is componist en intrumentontwerper. Ze ontwerpt haar eigen instrumenten om een uniek en onconventioneel geluid te creëeren in haar composities. Haar werk wordt beschreven als avant-garde elektronisch en post-club.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam