Fashion dinner concert

The September Issue

Papa Oyeyemi, Ronald Snijders band en een vegetarisch driegangendiner

zo 24 sep

18.00 — 21.15

Flint
Los ticket
€65 incl. vegetarisch driegangendiner en twee drankjes.
Passe partout
€175 (Early Bird t/m 30 juni)
€200,- (regulier, v.a. 1 juli)

Dompel jezelf onder in een unieke, smaakvolle en onvergetelijke avond vol mode, muziek en culinaire hoogstandjes tijdens het Fashion Dinner Concert.

Laat je betoveren door de creaties van de activistische modeontwerper Papa Oyeyemi, bekend om zijn grensverleggende ontwerpen die culturele tradities omarmen. De opzwepende, swingende klanken van de band van Boy Edgar Prijs-winnaar Ronald Snijders (fluit), nemen je mee op een muzikale reis vol verrassingen. Topkok Emmo Achthoven weet de wereldse smaken perfect te combineren en stelt een verrukkelijk vegetarisch driegangenmenu samen. We vieren bi-culturaliteit en laten mode, muziek en heerlijk eten samenkomen voor een feestelijke afsluiting van September Me 2023.

Papa Oyeyemi
Ontwerper Papa Oyeyemi richtte op vijftienjarige leeftijd het op activisme gerichte modebedrijf Maxivive op in Lagos, Nigeria, en stuurt nu een team van vijftien aan, bestaande uit ambachtslieden, stylisten, studiopersoneel, fotografen, modellen en producenten. Hij houdt zich bezig met alle aspecten van Maxivive’s projecten, van conceptvorming tot de fijnste details van de kledingproductie, evenals marketing, distributie in de detailhandel en verkoop. Maxivive is te zien geweest in wereldwijde media zoals CNN, GQ en BBC en was het onderwerp van een HBO Original-documentaire uit 2021 getiteld The Legend of the Underground. Naast voor Maxivive heeft Papa gewerkt als mode-editor voor drie verschillende publicaties en heeft hij Bó Young Creatives (Bóyc) opgericht, een encyclopedie-initiatief dat het werk van jonge creatieveling in Nigeria documenteert. Momenteel is hij coördinator artistieke projecten van het Amsterdamse kunstenaarscollectief DARKMATTER.

Ronald Snijders
Fluitist Ronald Snijders werd geboren in 1951 te Paramaribo, als zoon van de bekende componist, dirigent en fluitist Eddy Snijders. In 2022 won hij de Boy Edgarprijs voor zijn jarenlange bijzondere bijdrage aan de jazz in Nederland, waarin hij ook de muziek van Suriname zichtbaar presenteert. Ronald Snijders is al vanaf de jaren zeventig een der bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten. Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet.

Emmo Achthoven
Emmo is geboren in Paramaribo en vanaf zijn vroege jeugd woonachtig in Amsterdam. Als klein jongetje had hij al interesse voor koken en alles wat daar mee te maken heeft. De voorliefde voor het bereiden van lekker eten kreeg hij van huis uit mee. Zijn passie kreeg uiteindelijk concrete vorm door het voltooien van zijn koksopleiding (restaurant kok). Later werd door verre reizen zijn interesse voor authentieke smaken uit tal van internationale keukens alleen maar versterkt. Emmo is al 25 jaar actief op het gebied van home cooking en catering.

 

Credits
Modeontwerp Papa Oyeyemi

Ronald Snijders band
fluit Ronald Snijders
musici tba

Catering Emmo Achthoven

Website by HOAX Amsterdam