September Me Academie

Terug naar overzicht

Rick Stotijn / Ronald Snijders

Kamermuziekworkshop + Out-of-the-Box workshop

za 28 sep 2024

14.00 — 17.30

Flint

14.00 – 15.30 | workshop 1
15.30 – 16.00 | pauze
16:00 – 17.30 | workshop 2

Kosten: €200 per ensemble, voor 2 workshops.
We bieden de workshop kosteloos aan wanneer het deelnemende ensemble wil toezeggen een optreden te verzorgen in een aan September Me verbonden verzorgingstehuis of zorginstelling.

Een unieke bundel van een kamermuziekworkshop verzorgd door contrabassist Rick Stotijn en een Out-of-the-Box workshop van fluitist, schrijver en Boy Edgarprijswinnaar Ronald Snijders, met als onderwerp niet-Westerse Amerikaanse (klassieke) muziek.

Aanmelden kan t/m 19 augustus 2024. Binnen 5 werkdagen ontvang je van ons bericht of je ensemble is geselecteerd voor deelname. Je ontvangt dan ook verdere informatie over voorbereiding, betaling etcetera.

Aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Minimaal 2 musici, naam + instrument
Niveau ensemble*
Nieuwsbrief

Rick Stotijn

Er is een goede reden de contrabas te betitelen als het fundament van een grote hoeveelheid klinkende muziek. Zo ziet Rick Stotijn het in ieder geval – en hij ondersteunt deze overtuiging door zijn veelzijdigheid als solist, als aanvoerder van de bassectie in vele orkesten, en als lid van innovatieve ensembles. Klassiek uit alle tijden is slechts een deel van de muziek die Rick omarmt. Hij is mede-oprichter van het Stockholm Syndrome Ensemble, dat programma’s samenstelt rond een gebeurtenis, idee of concept. Het verhalende uitgangspunt geeft ruimte aan vergelijking en spiegeling van muziek uit alle tijden en stijlen; van Purcell tot Dylan, van Messiaen tot Radiohead.

Ronald Snijders

Fluitist Ronald Snijders werd geboren in 1951 te Paramaribo, als zoon van de bekende componist, dirigent en fluitist Eddy Snijders. In 2022 won hij de Boy Edgarprijs voor zijn jarenlange bijzondere bijdrage aan de jazz in Nederland, waarin hij ook de muziek van Suriname zichtbaar presenteert. Ronald Snijders is al vanaf de jaren zeventig een der bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten. Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet.
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam