September Me Academie

Terug naar overzicht

Ragazze Quartet / Carolien Arnold

Kamermuziekworkshop + Out-of-the-Box workshop

zo 29 sep 2024

10.30 — 14.00

Flint

10.30 – 12.00 | workshop 1
12.00 – 12:30 | pauze
12:30 – 14:00 | workshop 2

Kosten: €200 per ensemble, voor 2 workshops.
We bieden de workshop kosteloos aan wanneer het deelnemende ensemble wil toezeggen een optreden te verzorgen in een aan September Me verbonden verzorgingstehuis of zorginstelling.

Een unieke bundel van een kamermuziekworkshop verzorgd door Ragazze Quartet (artistiek leider September Me) en een Out-of-the-Box workshop van theatermaker Carolien Arnold, waar wordt geëxperimenteerd met het op een theatrale manier met elkaar verbinden van tekst en muziek. De deelnemende musici spreken een heel ander onderdeel van hun instrumentarium aan: het gesproken woord.

Aanmelden kan t/m 10 juli 2024. Binnen 5 werkdagen ontvang je van ons bericht of je ensemble is geselecteerd voor deelname. Je ontvangt dan ook verdere informatie over voorbereiding, betaling etcetera.

Aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Minimaal 2 musici, naam + instrument
Niveau ensemble*
Nieuwsbrief

Ragazze Quartet

Er is een goede reden de contrabas te betitelen als het fundament van een grote hoeveelheid klinkende muziek. Zo ziet Rick Stotijn het in ieder geval – en hij ondersteunt deze overtuiging door zijn veelzijdigheid als solist, als aanvoerder van de bassectie in vele orkesten, en als lid van innovatieve ensembles. Klassiek uit alle tijden is slechts een deel van de muziek die Rick omarmt. Hij is mede-oprichter van het Stockholm Syndrome Ensemble, dat programma’s samenstelt rond een gebeurtenis, idee of concept. Het verhalende uitgangspunt geeft ruimte aan vergelijking en spiegeling van muziek uit alle tijden en stijlen; van Purcell tot Dylan, van Messiaen tot Radiohead.

Carolien Arnold

Kim (Carolien Arnold) is een onafhankelijke Utrechtse theatermaker en artistiek leider. Haar kwaliteit ligt bij het leggen van verbanden; tussen een plek en een verhaal, tussen vroeger en nu, tussen inhoud en publiek. Locatietheater, erfgoed en cultuurparticipatie vormen een rode draad in haar werk.
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam