September Me Academie

Terug naar overzicht

Elliott Perks van Maxwell Quartet / Tim Kliphuis

Kamermuziekworkshop + Out-of-the-Box workshop

vr 27 sep 2024

14.00 — 17.30

Flint

14.00 – 15.30 | workshop 1
15.30 – 16.00 | pauze
16:00 – 17.30 | workshop 2

Kosten: €200 per ensemble, voor 2 workshops.
We bieden de workshop kosteloos aan wanneer het deelnemende ensemble wil toezeggen een optreden te verzorgen in een aan September Me verbonden verzorgingstehuis of zorginstelling.

Een unieke bundel van een kamermuziekworkshop verzorgd door Elliott Perks van het Schotse Maxwell Quartet (voertaal: Engels) en een Out-of-the-Box improvisatieworkshop door violist en componist Tim Kliphuis.

Aanmelden kan t/m 10 juli 2024. Binnen 5 werkdagen ontvang je van ons bericht of je ensemble is geselecteerd voor deelname. Je ontvangt dan ook verdere informatie over voorbereiding, betaling etcetera.

Aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Minimaal 2 musici, naam + instrument
Niveau ensemble*
Nieuwsbrief

Tim Kliphuis

Tim Kliphuis is een van de bekendste improviserend violisten van de wereld. Hij heeft samengewerkt met sterren als Roby Lakatos, Frankie Gavin, Het Rosenberg Trio en Les Paul maar ook klassiek violist Daniel Hope en jazzlegende
Jean Luc Ponty. Als docent schreef hij de bestseller “Gypsy Jazz Violin”, is hij improvisatiedocent strijkers aan het Conservatorium van Amsterdam en directeur van het Grappelli-Django Camp, met jaarlijks twee uitverkochte internationale cursussen. Tim is curator van de Nacht van de Viool en voorzitter van de Jonge Makers Prijs.
Website

Elliott Perks van Maxwell Quartet

Elliott groeide op in Surrey, Verenigd Koninkrijk, waar hij tot zijn negende samen met zijn broers en zussen thuisonderwijs kreeg. In 2001 werd hij toegelaten op de de Yehudi Menuhin School, waar hij viool studeerde bij Suzie Meszaros, Rosemary Warren-Green en Loutsia Ibragimova tot 2008, waarna hij overstapte naar de eerste altvioolstudie. Elliott was een Foundation Scholar bij The Royal College of Music in Londen, waar hij studeerde bij Andriy Viytovych. Na zijn afstuderen aan de RCM trad Elliott toe tot het Maxwell Quartet, waarmee hij in 2017 zowel de eerste prijs als de publieksprijs won op de Trondheim International Chamber Music Competition.
Website
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam