Meezingconcert

Zing je sterk!

Wishful Singing

za 23 sep

13.30 — 14.30

Flint
Los ticket
€25

Het concert is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor iedereen, ongeacht hun energieniveau.

We richten in de panoramalounge een prikkelarme rustruimte in, waar voorafgaand en na afloop van de voorstelling kan worden ontspannen.

Ook zetten we een livestream op, met livechat, voor iedereen die de fysieke belasting van deelnemen in de zaal nog niet aan kan.

Elk lied belichaamt op eigen wijze het motto van de middag: Zing je sterk!

In juni 2021 startte Wishful Singing het project Zing je sterk. Sindsdien heeft het ensemble al meer dan 1800 patiënten met langdurige klachten na COVID-19 geholpen bij hun herstel met behulp van zang- en ademoefeningen. Met steun van Meander Medisch Centrum wordt deze zang- en ademtherapie vanaf maart 2023 ook aangeboden aan patiënten die een oncologische behandeling krijgen of hun behandeling hebben afgerond. Tijdens September Me -muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers- brengt Wishful Singing de aanstekelijke muziek uit dit programma naar de concertzaal, waar iedereen die graag zingt welkom is.

Meesterjazzpianist Bert van den Brink en de zangeressen van Wishful Singing nodigen je uit in een theatrale setting mee te zingen met o.a. Zing Vecht Huil… van Ramses Shaffy. Elk lied belichaamt op eigen wijze het motto van de middag: Zing je sterk!

Gastzangers zijn o.a. Damani Leidsman en Bahghi Yemane.

Wishful Singing
Vijf vrouwen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. Het ensemble treedt regelmatig op in Nederlandse zalen en maakt tournees over de hele wereld. In samenwerking met Herman Finkers creëerde het ensemble een buzz rondom gregoriaanse zang. Tijdens de coronapandemie gingen Wishful Singing en Herman Finkers online verder: meer dan 6.000 deelnemers deden inmiddels mee aan de onlinecursus gregoriaans.

Credits
Wishful Singing Anne-Christine Wemekamp, Marleen van Os, Stella Brüggen, Maria Goetze, Marjolein Stots

piano Bert van den Brink
regie Annechien Koerselman
gastzangers Damani Leidsman, Bahghi Yemane

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam