Liza Ferschtman & Richard Egarr

Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)

Een intiem kamermuziekconcert van wereldklasse in de Sint Aegtenkapel door top violiste Liza Ferschtman & pianist Richard Egarr.

Speciaal voor September Me stelde Liza een programma samen dat op alle mogelijke manieren refereert aan de natuur, met daarin onder andere één van de grote meesterwerken uit de muziekgeschiedenis; de beroemde Frühlingssonate van Beethoven. Het recital is een hardcore kamermuziek concert waar de viool-liefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Liza Ferschtman
Violiste Liza Ferschtman wordt beschouwd als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici,onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

Richard Egarr
Egarr is pianist, treedt op in verschillende kamermuziekbezettingen en is veelgevraagd solist en dirigent. Sinds de zomer van 2019 is Richard Egarr vaste gastdirigent van het Residentie Orkest Den Haag. Daarnaast is hij Music Director van de Academy of Ancient Music en Artistic Partner van het Saint Paul Chamber Orchestra.

“Wat geweldig om Liza Ferschtman en haar pianist te mogen presenteren op September Me. Een dijk van een violiste met een verfijnde smaak die prachtige hoogtepunten uit de vioolliteratuur laat horen. Dit is waarom het zo heerlijk is om een kamermuziekfestival te cureren!”

–                         Ragazze Quartet

Credits
viool Liza Ferschtman
piano Richard Egarr

Repertoire
Eugène Ysaÿe Sonate no.5
Erich Wolfgang Korngold Suite ‘Much Ado About Nothing’ op. 11
Ludwig van Beethoven Sonate no. 5 (Frühlingssonate)
Cyril Scott Lotus Land (bewerkt door Fritz Kreisler)
Igor Stravinsky Scherzo uit de Vuurvogel: Het spel van de prinsessen met de gouden appels (bewerkt door Samuel Dushkin)

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam