Concertseries

Terug naar overzicht
Grenzeloos

Spraakmakers Protest!

Met Anniek Pheifer - Haydn

di 7 nov 2023

20.15 — 21.45

Sint Aegtenkapel
Los ticket
€25

De kamermuziek editie van Spraakmakers met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Rick-Paul van Mulligen vindt plaats op 2 februari 2024 in Flint. Klik hier voor meer info en kaarten.

Een theatraal muziekverhaal over effectief protesteren, verteld door actrice Anniek Pheifer, aan de hand van Joseph Haydns Symfonie nr. 45 Afscheidssymfonie.

De wereld verandert en activisten roeren zich. Maar hoe bereik je als demonstrant echt die betere wereld? Actrice Anniek Pheifer, sympathisant van protestbeweging Extinction Rebellion, vertelt aan de hand van de Afscheidssymfonie van Joseph Haydn’s hoe je een effectief protest voert. In deze symfonie protesteerde Haydn al drie eeuwen geleden op radicale maar inventieve wijze met succes tegen zijn broodheer: een unicum voor die tijd en een inspiratiebron voor activisten van nu. Dit bijzondere, theatrale verhaal vertelt Pheifer op en dwars door de muziek heen. En in the round, wat betekent dat de symfonie wordt afgespeeld op een speciale, in het rond opgestelde high-end audio-installatie. Publiek zit in het midden en Pheifer beweegt zich er activistisch tussendoor.

Deze avond is onderdeel van Spraakmakers, een gloednieuwe reizende concertserie die klassieke muziek verbindt met de wereld van vandaag. Nederlandse topacteurs vertellen prikkelende verhalen over actuele thema’s (zoals genderidentiteit of dierenrechten) gecombineerd met klassieke muziek die hier ook over gaat. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als één theatraal muziekverhaal.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam