Sleepless in September – Nachtconcert

In een omgetoverde concertzaal waarin de grens tussen waken en slapen vervaagt, wordt je op bedden uitgenodigd je over te geven aan de muziek. Ragazze speelt het langst durende strijkkwartet ter wereld van Morton Feldman en de videomakers van het Blauwe Uur toveren de zaal om tot een wondere onderwaterwereld, waarin de onsterfelijke kwal Territopsis Nutricula rondzweeft.

Tijdens dit nachtelijke concert ontvouwen fijnzinnige klanken zich als een wondere wereld om het publiek heen. Het magische Tweede Strijkkwartet van Morton Feldman, één van de componisten van de New York Schoolwaartoe ook John Cage behoorde, kan maar liefst zes uur duren.

Voor deze ultieme concentratie-inspanning werkt het Ragazze Quartet samen met de videomakers van het Blauwe Uur (eerder hadden zij samen groot succes met Planetary Sunrise op Oerol) en laten zij zich inspireren door de eeuwig levende kwal Turritopsis Dohrnii of Turritopsis Nutricula om de muziek van Feldman visueel te vertalen. In een omgetoverde concertzaal waarin de grens tussen waken en slapen vervaagt wordt het publiek uitgenodigd het zich zo comfortabel mogelijk te maken op zitzakken en bedden, en zich over te geven aan de betovering die Morton Feldman heet.

Na afloop van het concert mag het publiek heerlijk blijven liggen op de bedden en hun roes uitslapen.

De in september 1987 overleden Amerikaan Morton Feldman was een unieke componist en één van de meest revolutionaire kunstenaars van de twintigste eeuw. De wijze waarop hij het idee van ‘tijd’ bij de luisteraar liet verdwijnen is ook al in duizenden artikelen beschreven: Het idee van regelmatigheid — waardoor je als luisteraar bewust of onbewust gaat ‘tellen’ — uit de muziek weghalen. En als je dit maar lang genoeg volhoudt –minstens een half uur, maar bij voorkeur langer dan een uur, dan verliest de toehoorder iedere houvast wat de ‘tijddimensie’ betreft en kan in dat opzicht het onbevangen luisteren beginnen.

Dekentjes
Omdat we niet willen dat je het koud krijgt zijn er fleecedekentjes beschikbaar voor de veldbedden.
Je dient wel zelf een kussen mee te nemen (dit geldt niet voor VIP Auping Actie)

VIP Tickets i.s.m. Auping Plaza Amersfoort
Wil je tijdens dit Nachtconcert helemaal super de luxe liggen?
Koop dan een VIP Ticket en geniet op één van de acht luxe bedden die Auping Plaza Amersfoort speciaal voor dit concert ter beschikking heeft gesteld. Deze tickets kosten € 45,- per persoon en zijn alleen boekbaar per twee.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam