SEPTEMBER ME DINER incl. miniconcert Lisa Wyss & Lovro Merčep / Ragazze Quartet

Passe partout
€200

Geniet van een twee gangen (hoofdgerecht en nagerecht) vegetarisch festivaldiner in theaterrestaurant TREK voorafgaand aan Voyagers.

Tijdens het diner spelen Lisa Wyss & Lovro Merčep (Ardemus Quartet) een smaakvol muzikaal aperitief. Daarnaast speelt Ragazze Quartet de compositie die Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki voor Festivals for Compassion schreef.

Menu:
*Bao met pulled paddo’s, atjar van rode kool
*als dessert een gastronautje (een gezond raketijsje)

Duo Lisa Wyss & Lovro Merčep
In 2014 richtte Lisa Wyss samen met drie studiegenoten (waaronder Lovro Merčep) het Ardemus Quartet op in Amsterdam. In de afgelopen jaren heeft het kwartet zich gevestigd als een gerenomeerd ensemble met internationale concertactiviteiten. Tijdens het diner spelen Lisa & Lovro in duo bezetting werk van Jean-Marie LeClair & Béla Bartók.

Lisa Wyss (1991, Langnau, Zwitserland) heeft niet alleen naam gemaakt als veelzijdig kamermuzikant, maar ook als virtuoze soliste. In de afgelopen jaren werd ze uitgenodigd om als soliste op te treden met het Zürcher Kammerorchester, het Musikkollegium Bern, Sinfonia Baden, het festivalensemble van Arosa Kultur en het symfonieorkest Burgdorf. Ook speelde ze op gerenommeerde festivals zoals het Schleswig Holstein Festival, het Festival Next Generation Bad Ragaz en het Grachtenfestival Amsterdam. Verder werd ze uitgenodigd om soloconcerten te spelen in het Auditorium Lyon en de Zeche Zollverein in Essen.

Lovro Merčep (1990, Zagreb, Kroatië) studeerde af aan de Muziekacademie in Zagreb en aan de
conservatoria van Amsterdam, Lyon en Versailles. Hij is laureaat van talrijke nationale en internationale competities zoals het 7de Internationale Saxofoonconcours in Nova Gorica (Slovenië), Concours Européen de Saxophone in Gap (Frankrijk), 5de Kroatische Competitie voor Jonge Muzikanten “Papandopulo” in Zagreb (Kroatië), 1ste internationale saxofooncompetitie “Josip Nochta” in Zagreb (Kroatië). Verder is hij een van de prijswinnaars van de “Best young musicians award” 2016 van het Filharmonisch Orkest van Zagreb voor zijn artistieke prestaties.

 

Ragazze Quartet
Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet – artistiek leider September Me Festival – zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het kwartet gaat de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie.

Credits
sopraansaxofoon Lisa Wyss
altsaxofoon Lovro Merčep

Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

Repertoire
Jean-Marie LeClair Sonata for two violins in C major (arr. Jean-Marie Londeix)
Béla Bartók Selection from 44 duos for two violins (arr. Lovro Merčep)

Calliope Tsoupaki Thin Air

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam