REMY. and the Analogue Robot Orchestra

Remy van Kesteren & Jurjen Alkema

vr 22 sep

20.15 — 21.35

Flint
Los ticket
€25

Een muzikale reis met harp, visuals en een robotorkest.

De beleving met Remy en het robotorkest staat in het teken van eigen composities en covers, begeleid door de betoverende visuals van Jurjen, die de wereld rondom het robotorkest van gedaante zullen doen veranderen. Een nieuwe muzikale reis met deze bijzondere instrumentalist.

Van het conservatorium naar wereldberoemde orkesten naar de clubs: de reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van mooie muziek en verre uithoeken. Na vele onderscheidingen en awards in de klassieke muziek ging het kriebelen bij de jonge muzikant. Zijn liefde voor het klassieke repertoire is groot en blijft een basis, maar hij brengt zijn vrije tijd door op popfestivals en bij live-concerten in clubs. Daarom besloot de harpist ook popmuziek te gaan maken.

In 2015 werkte Remy voor het eerst samen met Jurjen Alkema van kunstenaarscollectief Blauwe Uur. Al snel na de samenwerking bleek dat Jurjen een bijzondere installatie kon toevoegen aan de optredens van Remy, namelijk het Analogue Robot Orchestra. Het robotorkest bestaat uit kleine instrumentjes die zichzelf kunnen bespelen, door middel van elektromagneten die met een stampertje tikken op alledaagse voorwerpen.

Remy van Kesteren
De door The New York Times als ’briljante harpist’ geprezen Remy van Kesteren (1989) speelt harp zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord. Toen Remy vijf jaar oud was en in een tuin betoverd raakte door de klank van het instrument, wist hij meteen wat hem te doen stond. Hij ontwikkelde zich tot een internationaal vermaard harpist, won allerlei prijzen en concoursen en speelde in concertzalen over de hele wereld. Maar toen Remy de leeftijd van 25 bereikte wist hij: dit is niet alles. Dit besef leidde in 2016 tot Tomorrow Eyes, het genre-overstijgende album met daarop een aantal door Remy zelf gecomponeerde stukken. Hij ging van spelen met wereldberoemde orkesten naar spelen in clubs en op popfestivals, solo, met zijn band en met The Analogue Robot Orchestra. Hij zal de grenzen van zijn instrument blijven opzoeken.

Credits
harp Remy van Kesteren
visuals & elektronische instrumenten Jurjen Alkema
regie Eric Corton

header foto Richard Janssen

 

 

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam