Pre Concert September Me – Under the Horizon

Voordat we het kamermuziekfestival September Me officieel openen op 21 september, presenteren we al op 19 september een Pre September Me – concert van de De jonge Taiwanese danser Huang Yi in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor.

Wat doe je als ontmoetingen mogelijk worden op de grens van leven en dood? Volg de dansers van Huang Yi Studio+ (Taiwan) en audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) op een reis naar het hiernamaals. Stap een schaduwrijk binnen waar de dierbaarste herinneringen tot leven komen. Een bitterzoete voorstelling met prachtige vocale muziek van onder andere David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt. Voor iedereen met ervaringen van liefde, verlies of verlangen.

Under the Horizon is het adembenemende resultaat van een drie jaar durende samenwerking tussen choreograaf Huang Yi, die de wereld verbaasde door te dansen met een robot; het audiovisuele genie Ryoichi Kurokawa; en de zestien zangers van het Nederlands Kamerkoor, die de puurheid van de menselijke stem volledig in de voorstelling verweven.

concept en choreografie: Huang Yi
muzikaal concept: Huang Yi en Tido Visser
dans en beweging: Huang Yi Studio+
zang: Nederlands Kamerkoor
audiovisuals: Ryoichi Kurokawa
muziek: David Lang, Veljo Tormis, Arvo Pärt e.a.
dirigent (op video): Peter Dijkstra

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam