Marjolijn van Heemstra & Pynarello: Voyagers

Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)
Tickets voor overige speeltijden: ZA 19 SEPT 21.15 - 22.15

In 1977 vertrokken de ruimtesondes Voyager I  & II op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel om daarna de interstellaire ruimte in te schieten. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde aan iets of iemand in het heelal. Een best of van de mensheid in negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Gegraveerd op een gouden plaat, gemaakt om een miljard jaar mee te gaan.

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

De première in juni werd uitgesteld vanwege de pandemie. In de vreemde maanden die achter ons liggen schreef Marjolijn een dichtbundel over tijd en afstand, die de basis vormt van de tekst voor Voyagers. Pynarello schoof de oude meesters opzij en besloot zelf nieuwe muziek te componeren. In twee repetitieweken wordt alles samengebracht, het kan een voorstelling, voordracht of concert worden, of iets daartussenin.

NB: Omdat Marjolijn van Heemstra helaas niet beschikbaar is op 19 september, wordt zij vervangen door de fantastische Lisa Verbelen. 

Marjolijn van Heemstra (1981) is schrijver en theatermaker, met een grote fascinatie voor de ruimte. Het afgelopen jaar schreef zij voor de Correspondent een serie over de vraag hoe de ruimte ons kan helpen met nieuwe ogen naar onszelf en de aarde te kijken. In september verschijnt haar nieuwe dichtbundel ‘Reistijd, bedtijd, ijstijd’

Rebellencollectief Pynarello laat horen dat klassieke muziek anders kan; avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Vijf Pynarelli schrijven hun eigen muziek, speciaal voor deze voorstelling.

Credits
tekst Marjolijn van Heemstra
spel Lisa Verbelen
muziek Pynarello
viool Lonneke van Straalen, Merel Vercammen
altviool Geerten Feller
cello Emma Kroon
contrabas Thomas Pol
gitaar Gijs Idema
saxofoon Kika Sprangers
percussie Remco Menting
regie Erik Whien
kostuumontwerp en -uitvoering Erik Bosman, Karin van der Leeuw
producenten stg. Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam
fotografie campagnebeeld Bowie Verschuuren

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam