Poëtisch concert: Voyagers

za 19 september
19.30 — 20.30
Flint
Rabobank Theaterzaal
September Me Pas
€100,- excl. servicekosten.
Los ticket
€25 / 23 CJP, student
September Me Diner
€20 / €18 CJP, student


Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam i.s.m Pynarello

Laat je meevoeren naar een ander universum

1977. Twee ruimtesondes, de Voyager 1 & 2, reizen af naar de verste planeten. De zwaartekracht van Jupiter slingert ze ons zonnestelsel uit, richting de interstellaire ruimte waar ze een miljard jaar zullen ronddolen. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde. Flessenpost voor iets of iemand aan de overkant.

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan. Een verhaal over verdwijnen en verlangen te blijven. Een planetaire hitparade, gespeeld door acht Pynarelli en actrice Lisa Verbelen, waarin alle windstreken en continenten klinken.

NB: Omdat Marjolijn van Heemstra helaas niet beschikbaar is op 19 september, wordt zij vervangen door de fantastische Lisa Verbelen. 

Pynarello
Pynarello is een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een next generation met de grootste talenten van dit moment. Het ensemble werd opgericht door de Amersfoortste Lonneke van Straalen, tevens oprichter van (de voorloper van) September Me. 

Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra (1981) is een schrijver die theater maakt, een genuanceerde activist, afgestudeerd in godsdienstwetenschappen. Marjolein heeft veel vragen, en soms een antwoord, is dichter, onderzoeker en Correspondent Ruimtevaart.

Theater Rotterdam
Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. We brengen spelers, journalisten, dansers, nieuwsgierigen, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd, in het hart en in Rotterdam.

Credits
tekst Marjolijn van Heemstra
spel Lisa Verbelen
muziek Pynarello
viool Lonneke van Straalen, Merel Vercammen
altviool Judith Wijzenbeek
cello Emma Kroon
contrabas Thomas Pol
gitaar Teis Semey
saxofoon Kika Sprangers
percussie Remco Menting
regie Erik Whien
producent Marjolijn van Heemstra & Theater Rotterdam

Repertoire
Fragmenten uit bestaande klassieke muziek en bestaand en nieuw werk van de Pynarello musici.