Podcast wandeling: Caroline’s Nature

Passe partout
€200

Caroline Shaw, Ragazze Quartet & Botte Jellema

Een wandeling door Amersfoort en het muzikale universum van Caroline Shaw

De podcastwandeling
Caroline’s Nature neemt je mee door het muzikale universum van September Me Composer in Residence, Caroline Shaw (NY). Terwijl je op je eigen tempo langs de mooiste en groenste plekjes van het oude centrum van Amersfoort wandelt, klinkt haar kersverse stuk The Evergreen, gespeeld door Ragazze Quartet.

Caroline werd voor het schrijven ervan geïnspireerd door een eeuwenoude wijze boom, en vertelt op poëtische wijze over haar werkproces. In New York – de stad waar Shaw woont en werkt – is het minder makkelijk dan in Amersfoort om een rustig groen plekje te vinden. Maar ook daar bestaan geheime tuinen die het overvolle hoofd van een drukke kunstenaar tot rust kunnen brengen…

De podcast is speciaal voor September Me geproduceerd door journalist en presentator Botte Jellema.

De wandeling duurt ongeveer 60 min en de voertaal is Nederlands. Engelse passages worden in het Nederlands samengevat. Om te garanderen dat alle wandelaars te allen tijde 1,5 meter afstand kunnen houden, zijn er tussen 11:00 – 17:00 verschillende vertrektijden met beperkte capaciteit te boeken.

Caroline Shaw
Caroline Shaw (NY) – Composer in Residence September Me 2020 –  is een zangeres, violiste, componist en producer die zowel solo als in samenwerking opereert. In 2013 won zij als jongste componist ooit de Pulitzer Prize in de categorie muziek met haar Partita for 8 Voices, dat ze schreef voor het GRAMMY-winnende ensemble Roomful of Teeth, waar ze zelf ook onderdeel van is. De afgelopen jaren heeft ze onder andere samengewerkt met o.a. Renée Flemming & Inon Barnatan, LA Philharmonic, het Dover Quartet, Arcade Fire en Kanye West.

Ragazze Quartet
Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet – artistiek leider September Me Festival – zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het kwartet gaat de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie.

Botte Jellema
Botte Jellema is journalist, en maakt radio en podcasts. Hij werkt sinds 2006 voor verschillende programma’s op NPO Radio 1 en NPO Radio 4, produceert (internationale) podcasts. Hij heeft sinds 2015 zijn eigen podcastserie: Eeuw van de Amateur. Voor het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest maakt hij de serie Klankcast.

concept Ragazze Quartet & Botte Jellema

podcast: Botte Jellema

verhaal en muziek Caroline Shaw

spel Ragazze Quartet

viool Rosa Berman

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam