Première

Plant Bloom Sessions

Nynke Laverman & Ragazze Quartet

za 23 sep

20.15 — 21.15

Flint
Los ticket
€30
Passe partout
€200

Na afloop van het concert draait DJ Douwe Dijkstra plaatjes in de foyer.

Na de ontkieming van Nynke Lavermans Plant in 2021 via een slow album release, een podcastreeks en twee theatertournees, vertakt Plant zich en komen nieuwe vormen en samenwerkingsverbanden tot bloei in de Plant Bloom Sessions.

Tijdens de aftrap van de Plant Bloom Sessions op September Me, deelt Nynke Laverman het podium met geluidskunstenaar Sytze Pruiksma en Ragazze Quartet.

De show met een bruisende live-set van extended versions van de Plant-songs is één grote trip, een cocktail van aanstekelijke beats, meeslepende strijkers, surreële klanklandschappen en spoken word.

Nynkes bezielde stem ,‘a leaf-blown shimmer of a voice’ volgens The Independent, trekt je met elke song een nieuwe wondere wereld in. De bevlogen strijkers van Ragazze Quartet spinnen een zinderend web van klanken en door de karakteristieke drums en synths in combinatie met uit vogelgeluiden gebouwde bird beats, sta je regelmatig midden in het bos of op het Wad.

Plant Bloom Sessions is een reis die iedereen met een melancholisch-avontuurlijke aard en fans van o.a. Radiohead, Nils Frahm en Kae Tempest zeker zal aanspreken.

'Nynke Laverman weet diep te raken.'
— Trouw

Nynke Laverman
Nynke Laverman is zangeres, songwriter, spoken word artist en ontdekkingsreiziger. Ze bevraagt het leven en spaart daarbij ook zichzelf niet. Ze schetst poëtische, surreële werelden met akoestische instrumenten, elektronische beats en aardse teksten. Haar liefde voor taal en doorleefde, ingetogen stemgeluid gidsen je fijnzinnig naar nieuwe gebieden in je verbeelding.

Sytze Pruiksma
Componist, muzikant en vogelaar Sytze Pruiksma studeerde slagwerk aan het Conservatorium in Amsterdam en was onder andere actief als slagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zijn werk als componist en muzikant kenmerkt zich door de nadruk op klankkleur en is veelal geïnspireerd op landschappen, natuur en vogels. Pruiksma werkt al sinds 2003 als producer samen met Nynke Laverman.

Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.

Credits
zang & spoken word Nynke Laverman
drums, elektronica & bird beats Sytze Pruiksma

Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

teksten Nynke Laverman
composities Nynke Laverman & Sytze Pruiksma
strijkersarrangementen Sebastiaan Koolhoven
geluid Bo Bruijs

coproductie Explore the North (Leeuwarden)
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam