Openingsconcert: Caroline’s Greenhouse

vr 18 september
21.00 — 22.15
Flint
AFASzaal
September Me Pas
€100,- excl. servicekosten.
Los ticket
€30 / €28 CJP, student
September Me Diner
€20 / €18 CJP, student

Caroline Shaw (USA), Attacca Quartet (USA) & Ragazze Quartet

De natuur verklankt door groot internationaal talent

Caroline Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu en
Composer in Residence tijdens September Me 2020. Zelf tevens violiste, altvioliste en zangeres, won zij als jongste componiste ooit een Pulitzer Prize voor haar Partita for 8 Voices. Haar cd Orange, strijkkwartetten uitgevoerd door het Attacca Quartet, werd onlangs bekroond met een Grammy.

Het openingsconcert van September Me 2020 staat geheel in het teken van de composities van Shaw. Speciaal voor het Ragazze Quartet schreef zij een nieuw strijkkwartet: The Evergreen. Niet geheel toevallig past dit in Caroline’s Greenhouse, een programma waarin de natuur resoneert in zowel oude als nieuwe muziek.

Samen met het Attacca Quartet, een van de meest toonaangevende Amerikaanse strijkkwartetten van dit moment én Shaw-specialist, toveren Shaw en Ragazze Quartet de zaal om tot een magische hortus.

Caroline Shaw
Caroline Shaw (NY) is een zangeres, violiste, componist en producer die zowel solo als in samenwerking opereert. In 2013 won zij –als jongste componist ooit- de Pulitzer Prize in de categorie muziek met haar Partita for 8 Voices, dat ze schreef voor het Grammy-winnende ensemble Roomful of Teeth, waar ze zelf ook onderdeel van is. De afgelopen jaren heeft ze onder andere samengewerkt met o.a. Renée Flemming & Inon Barnatan, LA Philharmonic, het Dover Quartet, Arcade Fire en Kanye West.

Attacca Quartet
Het Amerikaanse Attacca Quartet “lives in the present aesthetically, without rejecting the virtues of the musical past” (The Nation). De behendigheid om soepel te schakelen tussen de muziek van de 18e tot de 21e eeuw, maakt het kwartet tot één van de meest veelzijdige en unieke ensembles van het moment – een kwartet van het hier en nu.

Ragazze Quartet
Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet – artistiek leider September Me Festival – zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het kwartet gaat de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. 

Credits
Attacca Quartet
viool Amy Schroeder, Keiko Tokunaga
altviool Nathan Schram
cello Andrew Yee

Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

composities, altviool Caroline Shaw

Repertoire
Caroline Shaw Plan & Elevation, The Evergreen, Limestone and Felt
Luciano Berio duo’s voor 2 violen
W.A. Mozart strijkkwintet in g klein KV516