Openingsconcert: Caroline’s Greenhouse

Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)
Tickets voor overige speeltijden: VR 18 SEPT 19.00 - 20.15

Ragazze Quartet, Judith Wijzenbeek & Jony Easterby (UK)

Caroline Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu en Composer in Residence (i.v.m. Corona op afstand) tijdens September Me 2020. Zelf tevens violiste, altvioliste en zangeres, won zij als jongste componiste een Pulitzer Prize voor haar Partita for 8 Voices. Haar cd Orange, strijkkwartetten uitgevoerd door het Attacca Quartet, werd onlangs bekroond met een Grammy.

Het openingsconcert van September Me 2020 staat geheel in het teken van de composities van Shaw. Speciaal voor het Ragazze Quartet schreef zij een nieuw strijkkwartet: The Evergreen. Niet geheel toevallig past dit in Caroline’s Greenhouse, een programma waarin de natuur resoneert in zowel oude als nieuwe muziek.

Visual artist Jony Easterby (UK) tovert samen met Ragazze Quartet en altvioliste Judith Wijzenbeek de zaal om tot een magische hortus.

“De lichte muziek van Caroline leent zich perfect voor een serene maar ook swingende opening van deze ‘Geheime Tuin’ editie van ons festival. Laat je verrassen door de individuele spelers van de Ragazze in verschillende samenstellingen!”
–                         Ragazze Quartet

Ragazze Quartet
Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet – artistiek leider September Me Festival – zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. Het kwartet gaat de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin een publiek te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. 

Jony Easterby
Visual artist Jony Easterby (UK, Wales) onderzoekt de grenzen tussen ruwe elementaire materialen, geluidstechnologie, videoprojecties en mapping, compositie, landschap en architectuur, en heeft een aanzienlijk aantal opdrachten en permanente installaties over de hele wereld uitgevoerd. Hij woont en werkt in de bergen van Midden-Wales en gebruikt zijn tuin en nabijgelegen landschap om een ​​wisselende montage van beelden te maken als reactie op Caroline Shaw’s muziek.
‘Door deze samenwerking heb ik de botanische schoonheid van mijn eigen tuin ten diepste kunnen onderzoeken en observeren. Het vinden van vorm en balans in de dialoog tussen botanisch beeld en de muziek is een inspirerend proces geweest dat een dieper voelen, luisteren en zien mogelijk heeft gemaakt.’

Caroline Shaw / Composer in Residence September Me 2020 (i.v.m. Corona op afstand)
Caroline Shaw (NY) is een zangeres, violiste, componist en producer die zowel solo als in samenwerking opereert. In 2013 won zij –als jongste componist ooit- de Pulitzer Prize in de categorie muziek met haar Partita for 8 Voices, dat ze schreef voor het Grammy-winnende ensemble Roomful of Teeth, waar ze zelf ook onderdeel van is. De afgelopen jaren heeft ze onder andere samengewerkt met o.a. Renée Flemming & Inon Barnatan, LA Philharmonic, het Dover Quartet, Arcade Fire en Kanye West.

Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

altviool Judith Wijzenbeek

visuals Jony Easterby

Repertoire
Caroline Shaw Plan & Elevation, The Evergreen, Limestone and Felt
Luciano Berio duo’s voor 2 violen
W.A. Mozart uit strijkkwintet in g klein KV615: deel I – Allegro en deel IV – Adagio – Allegro

 

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam