Verdiepingsprogramma

Mind Mouth

Marije Vogelzang

Gratis

za 28 sep

15.00 — 20.15

Flint

Doorlopend te bezoeken.

Mind Mouth is een theatrale ervaring die zich niet op het podium afspeelt, maar in je mond en lichaam. Door middel van een audioverhaal, oogmasker en eetbare bites worden je zintuigen geprikkeld. Al je zintuigen, behalve je ogen. 

Het is niet zo dat je niets zult zien. Je verbeelding neemt het over, waardoor jij de hoofdpersoon in het verhaal wordt en het eten verschillende personages. Mind Mouth gaat over de kracht van verbeelding. Een kracht die we allemaal bezitten en die ons onbewust de hele dag beïnvloedt.

Marije Vogelzang

Marije Vogelzang (1978, Enschede) is een visionair ontwerper, spreker en auteur die sinds 1999 belangrijke bijdragen heeft geleverd aan de Food Design discipline. Vogelzang focust zich op gewoonten en rituelen met betrekking tot voedsel. Ze ontwerpt geen gerechten maar eetervaringen; het opeten, delen, vervoeren, klaarmaken en het laten groeien van eten. Daarom noemt zij zichzelf een "eetontwerper". Ze is daarmee een van de pioniers van een vakgebied dat begin jaren '90 nog niet bestond en sindsdien wereldwijde erkenning en impact heeft gekregen in de vorm van Food Design programma's, individuele Food Designers, instellingen, netwerken en Food Design afdelingen binnen bedrijven. Marije's innovatieve werk staat wereldwijd in de schijnwerpers en boeit en inspireert mensen om anders naar voedsel te kijken of het leven anders te zien door middel van voedsel.
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam