Lost Tango – Via Berlin, Orkater, Ragazze Quartet

Een voorstelling van Via Berlin, Orkater en Ragazze Quartet, met Meral Polat en tangokoning Carel Kraayenhof.

De Esperanza, ooit een glamoureus cruiseschip waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt nu aan de ketting in een haven. Wanneer de oudste dochter Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden ver achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn vergane glorie. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

De dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, wordt in haar volle rijkdom ingezet. Ragazze Quartet wordt aangevuld met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen zo samen een septet – een gebruikelijke samenstelling voor tango. In Lost Tango bepalen twee varianten van de tango de sfeer: de modern-klassieke ’tango nuevo’ van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.

regie Ria Marks
tekst Sophie Kassies
zang, spel en muziek Meral Polat, Dagmar Slagmolen, Carel Kraayenhof, Juan Pablo Dobal, Jaap Branderhorst en Ragazze Quartet
dans Jarek Kruczek en Maarten Krielen
decor Michiel Voet
kostuums Dieuweke van Reij
choreografie Pim Veulings
composities Astor Piazolla en Julián Peralta

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam