Verdiepingsprogramma

Kunstmatig – Een podcast over kunst en technologie

Rosa Wevers en Veerle Spronck

Gratis

vr 22 sep

22.00 — 23.00

Flint
Passe partout
€200

Tijdens September Me nemen Rosa en Veerle live een aflevering van Kunstmatig op voor publiek. In deze aflevering bespreken ze werken en/of voorstellingen die te zien zijn tijdens het festival.

Daarnaast schuift er voor één van de items een gast aan die ze interviewen over zijn/haar maakproces en praktijk. Deze opname is live bij te wonen in de foyer van Flint, en naderhand te beluisteren via je favoriete podcast app.

Kunstmatig is de podcast waarin Rosa Wevers en Veerle Spronck op zoek gaan naar de momenten waarop kunst en technologie samenkomen of juist botsen. Aan de ene kant stelt kunst kritische vragen aan technologie (wat betekent het eigenlijk dat onze telefoons onze gezichten herkennen?), maar aan de andere kant speelt technologie ook een steeds grotere rol in hoe we kunst ervaren (hoe beleef je een concert anders via een livestream?).

Rosa Wevers (1992) is afgestudeerd in Genderstudies en doet aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek naar kunst en surveillance. Voordat ze aan dit onderzoek begon was ze projectcoördinator bij online platform MOED, en werkte ze mee aan het ontwikkelen van tentoonstellingen (online én offline). Rosa wordt enthousiast van de momenten waarop politiek, kunst en technologie elkaar raken. Ze is oneindig gefascineerd door camouflagemaskers en anti-gezichtsherkennings t-shirts, maar wordt te ongelukkig van praktische kleding om zich er 24/7 in te verhullen.

Veerle Spronck (1993) studeerde kunstgeschiedenis en science & technology studies en deed de afgelopen jaren promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht naar de innovatie van klassieke muziek, in een project dat een écht orkest als laboratorium gebruikte. Sinds september 2021 werkt ze als associate lector bij HKU waar ze onderzoek doet naar en experimenteert met de maatschappelijke waarde(n) van kunst. Veerle heeft een haat/liefde-verhouding met kunstenaars in laboratoria, maar kan wel zelf haar iPhone ombouwen tot microscoop.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam