Hemels Dinerconcert met o.a. Rosanne Philippens, Vera Beths en Combattimento

Het dinerconcert van onze vorige September Me-editie was magisch! Daarom gaan we komende editie op herhaling met een compleet nieuwe programma waarin muzikaal en culinair genieten samen komen.

Schuif aan bij één van de ronde tafels en laat je verwennen met een heerlijk driegangendiner en hemelse klanken van sterviolisten Rosanne Philippens, Vera Beths en barokensemble Combattimento. Zij spelen samen onder andere het dubbelconcert van Bach. Leuk detail: het concert herenigt de vroegere leerling Rosanne Philippens en haar docent Vera Beths als solisten op het podium.

Maar dit diner concert heeft zelfs een wereldpremière. Speciaal voor September Me schreef de jonge componist Reza Namavar zijn nieuwste werk Mataparapu.

Beeldend kunstenaar Leonard van Munster komt vertellen over de (on)sterfelijkheid of vergankelijkheid van kunst. Zijn installaties in de openbare ruimte gaan een interactie aan met hun omgeving, bijvoorbeeld als er iemand langs loopt: een levensechte robot gaat dansen of een fontein spuwt plotseling grachtwater omhoog. Werk dat regelmatig een lach oproept, maar dat is lang niet het enige waar Leonard op mikt.

Voor het culinaire gedeelte is verantwoordelijk chef-kok Robert Oosterhuis uit Amersfoort. Hij stelt een heerlijk menu samen, geïnspireerd op de (on)sterfelijke thematiek van het festival. De ambitieuze jonge chef-kok heeft het vak geleerd van chefs in restaurants gewaardeerd met meerdere Michelin-sterren. Binnenkort opent hij zijn eigen restaurant in Amersfoort: Rock City Restaurant.

Programma o.a.

  • J.S. Bach, Dubbelconcert in d, BWV 1043 door Rosanne Philippens, Vera Beths en Combattimento
  • Reza Namavar, Mataparapu (première) door Rosanne Philippens, Vera Beths en Combattimento
  • W. F. Bach, Sinfonie in F-groot Fk 67 door Combattimento
  • Sarabande Enescu en Sarabande J.S. Bach door Rosanne Philippens
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam