Concertseries

Terug naar overzicht
Bier, Bach & Bratwurst

Goldbergvariaties

Hannes Minnaar

Uitverkocht

di 16 apr 2024

20.15

Sint Aegtenkapel
Los ticket
€25

Laat je betoveren door pianist Hannes Minnaar terwijl hij de Goldbergvariaties van Bach tot leven brengt. Minnaars virtuositeit en spontaniteit zorgen voor een meeslepende uitvoering van dit meesterwerk.

Ervaar de complexiteit en schoonheid van Bachs composities en geniet van een avond vol muzikale pracht en praal. Mis deze unieke gelegenheid om een van de meest indrukwekkende werken uit de klassieke muziekgeschiedenis te beleven met Hannes Minnaar niet!

Bier, Bach & Bratwurst
Viermaal Bach, in vier verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. In het eerste concert van de serie staat de Kaffee cantate van Bach centraal, in een licht theatrale uitvoering door onder andere Klaartje van Veldhoven. Het internationaal furore makend Dudok Quartet komt samen met bassist James Oesi een programma spelen dat kriskras door de tijd heengaat, van Bach via Dvořák naar Shaw. De violist/cellist Sergey Malov speelt een programma vol met solowerken van Bach, afgewisseld met improvisatie en live-electronics. Toppianist Hannes Minnaar sluit de serie af met een virtuoos recital.

Na afloop van de concerten kunt u nagenieten aan de bar met speciaal geselecteerd bier van stadsbrouwerij De Drie Ringen en een (vega)bratwurst.

De serie Bier, Bach & Bratwurst is een samenwerking tussen Flint, September Me en Stadsbrouwerij De Drie Ringen. September Me artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Hannes Minnaar
Pers en publiek beschrijven Hannes Minnaar als een pianist die de essentie van de muziek weet over te brengen. Ze prijzen zijn spontaniteit, natuurlijk spel en ongedwongenheid, die niet in oppervlakkigheid verzandt. Minnaar won erkenning onder andere bij het Concours de Genève (2008, 2e prijs) en de Koningin Elisabethwedstrijd (2010, 3e prijs). In 2016 kreeg hij de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt. Minnaar treedt als solist en met orkest op in heel Europa en daarbuiten. Tevens is hij een gepassioneerd kamermusicus, onder andere in het Van Baerle Trio, dat hij met Maria Milstein en Gideon den Herder oprichtte.

 

Credits
piano Hannes Minnaar

Repertoire
Johann Sebastian Bach Goldbergvariaties, BWV 988

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam