Muziektheater

Dochter

Kika Sprangers & vrouwenkoor

zo 24 sep

16.00 — 17.00

De Lieve Vrouw
Los ticket
€17,50

Muziektheatervoorstelling van componist/saxofonist Kika Sprangers voor saxofoon en vrouwenkoor.

De verhouding van het leven met de onveranderlijke en krachtige cyclus van de seizoenen laat zien hoe relatief alles is. Hoe niet zozeer zelfontplooiing, maar de verbinding tussen alles en iedereen is waar het in het leven om draait. Er komt een moment voor ieder kind waarop dit bewustzijn indaalt. Dochter vertelt het verhaal van het universele fenomeen van een dochter die opgroeit in de natuur en die volwassen wordt in een leeggeroofde wereld. Een meisje -geboren uit een vader en een moeder- dat de wereld tegemoet treedt als een dier dat zich behoedzaam door een landschap beweegt. Dochter brengt een verhaal over opgroeien, de weg naar bewustwording, het afzetten ertegen, en uiteindelijk je eigen stem vinden.

Met muziek, tekst en geënsceneerde lichtinstallaties nemen de musici je bij de hand. Je ondergaat een driedimensionale beleving van geladen, lyrische en diep emotionele expressies als ook lichtzinnige taferelen.

Dochter is een doorgecomponeerd werk met composities van onder andere Kika Sprangers, Patrick Burgan, Stravinsky en The Bulgarian Voices.

De eerste versie van deze productie is in 2021 tot stand gekomen in opdracht van de Nationale Jeugdorkesten Nederland tijdens de Muziekzomer Gelderland.

Kika Sprangers
Met haar fluwelen geluid, sprankelende klanktaal en meeslepende composities behoort de Nederlandse saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (Nijmegen, 1994) tot een van de meest hartveroverende musici die ons land rijk is. Kika laat haar muzikale verhaal door emotioneel en integer spel binnenkomen bij de luisteraar. In haar eigen woorden: ‘Als luisteraars geraakt zijn door mijn muziek, is dat het grootste compliment dat ik kan krijgen’. 

Credits
concept Kika Sprangers

saxofoon, spel Kika Spangers
vrouwenkoor

regie Xander Straat
muziek Kika Spangers, Patrick Burgan, Stravinsky en The Bulgarian Voices
lichtontwerp Sander Hagelaar
tekst Ingmar Heytze, Vasalis en dagboekfragmenten
productie Stichting PAKS Music

foto’s Veerle Bastiaanssen

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam