Dansworkshop

Met Dichte Ogen – amateurs

Saïd Gharbi geassisteerd door Ana Stegnar

za 24 sep

11.00 — 13.00

Eemhuis
Los ticket
€10 (workshop 11:00u - 13:00u, amateurs / €15 (workshop 15:00u - 18:00u, professionals)
Passe partout
€200

In het Eemhuis is kleedruimte aanwezig. Graag lekker zittende kleding en een handdoek meenemen en er zal op blote voeten worden gedanst. Er is geen douche aanwezig in het Eemhuis.

Onderzoek samen met de blinde danser Saïd Gharbi de wereld met dichte ogen.
Beweeg je door de ruimte en pas strategieën en structuren toe die het mogelijk maken om je veilig te voelen in het donker. Terwijl we bewegen, observeren we wat we voelen en luisteren we naar de ruimte om ons heen.

Ontmoetingen met andere mensen, muziek, ritme en de immense ruimte en tijd die voelbaar is met de ogen gesloten. Loslaten om ons te laten bewegen.

'Als blinde neem ik vaak meer risico in ruimtes die ik niet ken. Als danser moet ik volledig vertrouwen hebben in mijn partner en mijn partner in mij. Ik laat je ruimtes en relaties ervaren zonder te zien.'
— Saïd Gharbi

Ervaar nieuwe sensaties, vertrouw op elkaar en voel je zacht, speels, attent en onbevreesd. Deel met anderen en sta open voor het moment.

Deze workshop wordt georganiseerd door September Me en Scholen in de Kunst en is geschikt voor amateurdansers en iedereen die nieuwsgierig is naar bewegen in het donker (16+).

Voor dansprofessionals geeft Saïd Gharbi een workshop op zaterdag 24 september van 15:00u – 18:00.

Saïd Gharbi, geboren in Marokko, verhuist eind jaren zestig met zijn gezin naar België. Hij wordt blind op 14-jarige leeftijd. Als jongvolwassene ontmoet hij in 1992 de Vlaamse choreograaf Wim Vandekeybus (Ultima Vez) tijdens zijn studie aan de Braille League. Vandekeybus zocht blinde dansers voor een van zijn producties. Na talrijke samenwerkingen met Vandekeybus (1992 – 2001) richt Saïd het gezelschap Les BGM op en maakt hij samen met Ana Stegnar verschillende dansvoorstellingen.

Zijn solovoorstelling Clair Obscur (Les BGM, 2015) werd geregisseerd door Ivan Vrambout. In 2016 sluit Saïd zich weer aan bij Ultima Vez en speelt hij in de productie Mocumentary of a Contemporary Saviour.

Gharbi is al meer dan een decennium betrokken bij dans- en theaterprojecten in binnen- en buitenland (Frankrijk, Duitsland, Nederland) en werkt als acteur en/of danser voor verschillende producties van onder andere Acajou, La Coma en Dries Verhoeven. Hij speelde in twee korte films: Music for Bat Caves en Isomo Project.

De afgelopen jaren doceerde hij voor verschillende educatieve initiatieven: Down the Barriers (2013, Tunesië), Atelier de transmissie pédagogique et d’échange artistique (2014, Antananarivo, Madagascar), Festival de Marseille, Danse et arts multiples (2015), Capacitas (2015, Barcelona), Festival Pottfiction (2016, Duitsland).

Saïd geeft vaak workshops sensibilisering voor visuele beperkingen voor verschillende verenigingen.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam