Verdiepingsprogramma

Bellyhorn

Dianne Verdonk

Gratis

do 26 sep

17.00 — 23.30

Flint

vr 27 sep

17.00 — 23.30

Flint

Doorlopend gratis te bezoeken.

Bellyhorn is een instrument om door te zingen. Het is een groot, organisch gevormd, tastbaar en bijna beestachtig instrument. Het bestaat uit een hoorn, een slurf en een ‘buik’. Als je in de hoorn zingt, klinken er subbasklanken uit het instrument.

Hoe verder je je hoofd in de hoorn steekt, hoe harder de toon klinkt. Als je de hoorn optilt, verhoog je ook de toonhoogte. Als je op de Belllyhorn gaat zitten of liggen (als luisteraar of als speler), voel je deze diepe bastonen door je hele lichaam. Bellyhorn nodigt uit tot interactie en experiment.

Dianne Verdonk – performer, componist en instrumentontwikkelaar – zoekt de ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressie in de creatie en uitvoering van elektroakoestische muziek.

Bellyhorn, Pulseyarn is een project van Dianne Verdonk, David Menting, Daniëlle van Lunteren, Quinten Swagerman, Toon Welling

mede mogelijk gemaakt door Gaudeamus Muziekweek, Vechtclub XL, Gemeente Utrecht, Fentener van Vlissingen Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

foto Viorica Cernica 

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam