Concertseries

Terug naar overzicht
Bier, Bach & Bratwurst

Bakkie Bach

Klaartje van Veldhoven (sopraan), Mattijs van de Woerd (bariton), Renée Bekkers (accordeon) & Pepijn Meeuws (cello)

di 17 okt 2023

20.15 — 1.20

Sint Aegtenkapel
Los ticket
€25

In deze cantate zal de Nederlandse vertaling van Carel Alphenaar worden gezongen.

De Koffiecantate van J.S. Bach

Bakkie Bach, ofwel De Koffiecantate van J.S. Bach, is een geestige miniopera in zakformaat. De compositie gaat over vader Schlendrian die zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoek gaat naar een geschikte man voor zijn dochter, vertelt Lieschen stiekem aan iedereen dat ze trouwt onder één voorwaarde: dat ze koffie mag zetten wanneer ze wil.

Het moraal van dit verhaal: vrouwen houden nu eenmaal van koffie!

Bakkie Bach is het vervolg op de Boerencantate (***** in de NRC). Toegankelijk muziektheater met veel humor en de kwaliteit van Bach!

‘Ach pappie, wat een mokerslag! Als ik niet drie keer op een dag mijn koppie koffie drinken mag dan krijg ik heftig huiduitslag word ik zo’n uitgedroogde kokkel’

Bier, Bach & Bratwurst
Viermaal Bach, in vier verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. In het eerste concert van de serie staat de Kaffee cantate van Bach centraal, in een licht theatrale uitvoering door onder andere Klaartje van Veldhoven. Het internationaal furore makend Dudok Quartet komt samen met bassist James Oesi een programma spelen dat kriskras door de tijd heengaat, van Bach via Dvořák naar Shaw. De violist/cellist Sergey Malov speelt een programma vol met solowerken van Bach, afgewisseld met improvisatie en live-electronics. Toppianist Hannes Minnaar sluit de serie af met een virtuoos recital.

Na afloop van de concerten kunt u nagenieten aan de bar met speciaal geselecteerd bier van stadsbrouwerij De Drie Ringen en een (vega)bratwurst.

De serie Bier, Bach & Bratwurst is een samenwerking tussen Flint, September Me en Stadsbrouwerij De Drie Ringen. September Me artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Credits
sopraan Klaartje van Veldhoven
bariton Mattijs van de Woerd
accordeon Renée Bekkers
cello Pepijn Meeuws

eindregie David Prins

productie De Kofferbak Company
foto Merlijn Doomernik

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam