Slotconcert: In de Geheime Tuin

Passe partout
Early Bird / €175 (t/m 1 juli)
Regulier / €200 (v.a. 2 juli)
Tickets voor overige speeltijden: ZO 20 SEPT 18.30 - 20.00

Neco Novellas & Ernst Reijseger, Magda Mendes, Thijs van Vuure & Ragazze Quartet

In de Geheime Tuin verdwaal je in een bloemrijke jungle met een rijke klankwereld. Nieuwsgierige luisteraars vinden verrassende muzikale optredens in alle gaten en hoeken van de zaal.

Magda Mendes met Oliveiras
Zangeres Magda Mendes (winnares Gouden Notenkraker 2018) neemt je samen met haar octet mee op reis naar het vergeten platteland van Portugal. Tussen de Portugese liedjes door vertelt Mendes in het Nederlands over hoe haar vader, António Oliveira, dezelfde wortels lijkt te hebben als de olijfbomen uit zijn geboortestreek. Over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook deze wortels aan haar trekken sinds ze haar geboortegrond heeft verlaten. Oliveiras is naast een Portugees verhaal ook een universeel verhaal waar Zuid-Europese wereldmuziek en West-Europese kamermuziek samenkomen.

Neco Novellas & Ernst Reijseger
Eén muzikant, drie instrumenten: stem, gitaar & loop-station. Heeft Ed Sheeran het van Neco Novellas of andersom? Neco is een tikkeltje minder beroemd, fascinerend des te meer. Sinds hij via Lissabon op het Rotterdams conservatorium belandde, ontwikkelde Neco een vernieuwend geluid waarin jazz en pop versmolten met de chopi-muziek uit zijn moederland Mozambique. Vandaag is Neco een charismatisch solist die telkens nieuwe uitdagingen aangaat. Zoals met de briljante cellist Ernst Reijseger die even eigenzinnig Afrikaanse tradities met Europese impro combineert. Twee aan elkaar gewaagde zielen in harmonie op hetzelfde akkoord.

Thijs van Vuure & Ragazze Quartet ‘What is it Like to Be a Bird?’
Kun je je voorstellen wat het is om een vogel te zijn? En verlangen we daar allemaal niet wel eens naar? Thijs van Vuure poogt met zijn project ‘What is it like to Be a Bird?’ de grenzen tussen mens-zijn en vogel-zijn te vervagen. Speciaal voor Ragazze Quartet schrijft hij een nieuwe compositie die hij vervolgens zal ‘vervogelen’. Van Vuure is bioloog, componist en muzikant. In ‘What is it like to be a bird’? komen zijn interesses voor wetenschap, kunst en filosofie samen en probeert hij vanuit interdisciplinariteit vragen te stellen en antwoord te geven.

Credits

Magda Mendes met Oliveiras
zang
Magda Mendes
gitaar Ward Veenstra
percussie Udo Demandt
fluit Remko de Landmeter
klarinet Bart de Kater
hobo en cor anglais Maripepa Contreras Gámez
fagot Daniel Garrido Iglesias
bastrombone Max van den Brand
composities Magda Mendes & Ward Veenstra
arrangementen Ward Veenstra

Neco Novellas & Ernst Reijseger
gitaar, zang, elektronica Neco Novellas (MZ)
cello Ernst Reijseger

Thijs van Vuure & Ragazze Quartet
Concept en compositie Thijs van Vuure
Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam